Recensie: Het bloed van de zwaan – Hugo Luijten


Ik las al eerder thrillers van auteur Hugo Luijten. Het bloed van de zwaan is gebaseerd op waargebeurde feiten. Dit is het eerste deel in een nieuwe serie over seriemoordenaars uit de geschiedenis. Dit eerste deel gaat over ‘de vampier van Düsseldorf’. Ik vertel je meer over dit verhaal in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Het bloed van de zwaan

Februari 1929. Düsseldorf wordt opgeschrikt door een reeks moorden, op zowel mannen, vrouwen als kinderen. De slachtpartijen zijn even afgrijselijk als raadselachtig, want waar is het bloed van de slachtoffers? Rechercheurs Richard Meisters en Kaspar ‘Piszko’ Piaszkowski krijgen de zaak om de moordenaar op te sporen. Verdachten en getuigen komen en gaan, maar de sadistische beul houdt niet op. Ondertussen zweept een hysterisch geworden pers het publiek én de autoriteiten op, zodat het alleen nog maar moeilijker wordt om de dader te pakken.

‘Het bloed van de zwaan’ is gebaseerd op waargebeurde feiten in Düsseldorf in 1929, tegen de achtergrond van economische crises en de opgang van de nazi’s.

Dit is het eerste deel in een thrillerreeks waarin beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis centraal staan. Deel één vertelt het verhaal van Peter Kürten, ‘de vampier van Düsseldorf’.

Mijn mening

De cover van ‘Het bloed van de zwaan’ vind ik intrigerend. Het is luguber en een beetje mysterieus. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat vond ik een interessante invalshoek. Het blijft natuurlijk fictie en dit mag je niet vergeten, maar juist dit waargebeurde aspect vond ik heel tof. Tijdens het lezen ben je je hier heel bewust van. Het maakt het verhaal heel realistisch.

Het begin zet direct de toon voor de rest van het verhaal. Hugo Luijten kende ik al van eerdere verhalen. Hij heeft een fijne stijl met oog voor detail. De spanning wordt in dit verhaal goed opgebouwd. Soms was ik wel een beetje de draad kwijt. Ik wist niet zo goed waar we naar toe werkten.

Het is origineel dat je weet wie de dader is. Je weet hoe het afloopt. Soms werd ik een beetje misselijk van de gebeurtenissen. Het raakte me.

De verantwoording aan het eind vond ik slim en heel interessant. Het maakte het verhaal rond. Je krijgt een goed beeld van wat er fictie is en wat niet. Het is anders dan de andere boeken van Hugo Luijten.

Het bloed van de zwaan is anders dan de andere boeken van Hugo Luijten.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van Hugo Luijten

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Pelckmans voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het bloed van de zwaan

Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Pelckmans
ISBN e-book: 9789464018400 
ISBN paperback: 9789464014594 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge