Recensie: Mzzl Moeders 2 – Geluk, hoop & liefde – Marion van de Coolwijk

Cover van De Verhalenfabriek

Na het eerste verhaal van de ‘Mzzl Moeders’ was ik nieuwsgierig naar het vervolg. De cliffhanger in deel één was zo goed! In mijn recensie vertel ik je meer over dit tweede deel Geluk, hoop & liefde. Lees je mee?

Let op: Deze recensie kan spoilers bevatten over het eerste deel. Wil je geen spoilers? Lees dan eerst ‘Baby blues‘.

Het verhaal van Mzzl moeders 2Geluk, hoop & liefde

De bekentenis van Tanja op kerstavond heeft de familie uit elkaar gerukt. Joan is ontroostbaar. Hanna is solidair met haar en negeert Tanja’s berichten en oproepen. Wekenlang krijgt Tanja geen contact met haar zussen. Als ook haar vader met zijn vriendin naar Europa vertrekt voor een lange reis, en Brent niets van zich laat horen, is ze ten einde raad. Haar geduld met Chrisje die alle spanningen voelt, wordt op de proef gesteld.

Hanna heeft het gevoel tussen twee vuren te zitten en zoekt troost bij haar favoriete gigolo waar ze stiekem verliefd op is. Hij brengt haar op het idee om met een leugentje om bestwil de familie weer bij elkaar te brengen. Als de zussen elkaar eindelijk na weken weer ontmoeten, krijgt Hanna een onverwacht telefoontje dat haar leven op zijn kop zet…

Mijn mening

Het tweede deel van de serie ‘Mzzl Moeders’ gaat verder waar deel één eindigde. Ik raad aan om de delen achter elkaar te lezen. Dit maakt de verhalen namelijk nog beter.

Vanaf de eerste pagina zit ik direct weer in het verhaal. Het is zo lekker dramatisch. Soms is het een beetje overdreven, maar dat stoort me bij deze serie totaal niet. Het deed me een beetje denken aan de vroegere serie (‘Mzzl Meiden’).

Joan vond ik in dit deel een beetje irritant. Ze heeft een bepaalde houding waar ik niks mee kon. Ze maakt uiteindelijk wel een mooie groei door en daardoor vond ik haar een stuk toegankelijker aan het einde. Hanna vind ik geweldig. Wat is dit een stoere vrouw. De band tussen de zussen maakt dit verhaal heel sterk. In dit deel wordt de band nog meer benadrukt en versterkt.

Het is een leuk plot en het is gewoon een leuke feelgood. Het einde vond ik verrassend en ik ben benieuwd naar meer! Hopelijk komt er snel een vervolg!

Geluk, hoop & liefde is een leuke feelgood! De band tussen de zussen wordt nog meer benadrukt en versterkt.

Benieuwd naar dit boek?

Of koop het boek via Bol.comBookspot of Bruna

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mzzl moeders 2 – Geluk, hoop & liefde

Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN e-book: 9789461097903 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge