Recensie: De laatste trein uit Ligurië – Christine Dwyer Hickey

Elke maand schrijf ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van De laatste trein uit Ligurië van Christina Dwyer Hickey voor je. Lees je mee?

Het verhaal van De laatste trein uit Ligurië

Hier gaat ‘De laatste trein uit Ligurië’ over:

Het is 1933. Bella Stuart laat haar rustige leven in Londen achter zich om in Italië te gaan werken als gouvernante van de zesjarige Alec. Hij is het zoontje van een jonge Joodse erfgename en de aristocraat signor Lami. Wanneer Alecs vader sterft, verhuizen Bella en Alec naar het zomerverblijf van de familie in Bordighera. Daar ontmoet Bella Edward, de pianoleraar van Alec. Geleidelijk groeit er vertrouwen en vriendschap tussen de verlegen Bella, de eigenaardige Alec en de raadselachtige Edward. Wanneer het fascisme Europa in zijn greep krijgt en Mussolini zijn anti-Joodse wetten invoert, komt Alecs leven in gevaar. Bella krijgt de opdracht om Italië te ontvluchten en het jongetje in veiligheid te brengen.

Dublin, zestig jaar later. Anna Moore bezoekt haar Nonna, die in een verpleeghuis op sterven ligt. Als ze hoort dat haar oma in verwarde toestand Italiaans heeft gesproken, beseft ze hoe weinig ze weet van de vrouw die haar heeft grootgebracht.

Mijn recensie lees je hier!

Liefs,

Veronique

*De recensie is onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De laatste trein uit Ligurië

Titel: De laatste trein uit Ligurië
Auteur: Christine Dwyer Hickey
Uitgever: Uitgeverij Marmer
ISBN: 9789460684180

Het e-book kun je hier kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge