Recensie: De naakte waarheid – Paul Kater

De naakte waarheid
Foto cover is van Paul Kater

Van schrijver Paul Kater kreeg ik zijn nieuwe boek High-Tech Recherche: De naakte waarheid. Ik ben een enorme fan van zijn boeken en zijn schrijfstijl. Toen ik zijn nieuwe boek kreeg, was ik zo blij! In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De naakte waarheid

‘De naakte waarheid’ gaat over Gerben Benders. Hij is een goede rechercheur en wordt daarom op een lastige zaak gezet. Bij een bedrijf dat speciale high-tech componenten maakt, wordt gestolen. Het lijkt onmogelijk, want er is zoveel beveiliging. Gerben krijgt de opdracht om het uit te zoeken. Het onderzoek brengt hem op een plek waar hij nooit had verwacht ooit te komen. Hij ontdekt ook iets over zijn vrouw, iets waar ze het nooit over heeft gehad.

Mijn mening

Ik ga niks verklappen over de setting en de plek waar het verhaal zich afspeelt. Ik wil namelijk geen spoilers geven. Het is een interessante en originele plek.

In de stijl van Paul Kater zit veel humor verborgen, maar ook in het verhaal zit veel humor. De beschrijvingen maken het af. Het is alsof je in het verhaal aanwezig bent.

De personages zijn interessant. In het begin ergerde ik me dood aan Natasha (vrouw van Gerben). Ze maakt een mooie ontwikkeling door in het verhaal en dat is heel goed gedaan door Paul Kater. Je leert haar kennen en dan is ze opeens een heel interessant personage en zorgt ze voor een diepere laag in het verhaal. Ogenschijnlijk lijkt het een gewoon gezin, maar toch borrelt er iets aan het oppervlakte. Dit is de kracht van dit verhaal.

Het verhaal miste soms wat actie en daardoor kabbelde het een beetje voort. Door de personages wordt het verhaal interessanter. Je ontdekt steeds meer over de zaak en de hoofdpersonen in het verhaal. De schrijfstijl en de personages zorgen ervoor dat het geen saai verhaal wordt.

Het onderwerp (sorry geen spoilers!) is origineel en had ik niet verwacht. De eerlijkheid aan het einde van het dankwoord van Paul Kater had ik niet verwacht. Het maakte het verhaal bijzonder.

De naakte waarheid heeft een bijzondere onderwerp en bevat verschillende diepe lagen.

Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

One Reply to “Recensie: De naakte waarheid – Paul Kater”

  1. Zo’n recensie maakt wel extra nieuwsgierig. Ik vind de cover niet uitnodigend maar door jouw recensie toch mijn nieuwsgierigheid getriggerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge