The Indie Awards: Hoe is het om jurylid te zijn?

Ik ben dit jaar jurylid voor The Indie Awards 2018. In dit artikel wil ik met je delen hoe het is om jurylid te zijn, wat erbij komt kijken en hoe ik het tot nu toe ervaren heb. Ik neem je mee achter de schermen. Kijk je mee?

JA, ik wil

In oktober 2018 kreeg ik een mail van Simone en Sanne van The Indie Awards. Ik was op mijn stage en in de pauze keek ik op mijn telefoon. Ik maakte een gek dansje en vertelde mijn stagebegeleider over de vraag van Simone en Sanne. Ik heb geen moment getwijfeld en direct JA teruggeschreven. Ik voelde zo duidelijk dat ik dit moest doen. Geen twijfel, gewoon doen!

In deze Veronique’s Week schreef ik over een mail die me deed dansen van vreugde. Dat was dus deze mail!

Bekendmaking jury

Ik wist het al een tijdje voor het bekend werd gemaakt aan jullie. Op de Facebookpagina van The Indie Awards stond deze foto en tekst:

Vakjury
Foto van The Indie Awards (links: Tjeerd Langstraat)

In haar gezellige boekenhoekje verslindt boekblogger Veronique Janssen het ene na het andere (indie)boek! Met haar snelgroeiende platform Veronique’s Boekenhoekje weet Veronique haar volgers dagelijks te verblijden met boekennieuws, recensies en toffe winacties! We zijn dan ook megatrots dat we Veronique aan ons team van experts hebben mogen toevoegen.

Ik plaatste zelf ook een foto op Instagram. Die dag werd ik overspoeld met appjes, social media berichten en mails. Het was zo gaaf!

Bekendmaking Indie Awards
Mijn foto op Instagram

Het lezen van 43 boeken…

Op de longlist van 2018 voor de juryprijzen stonden 43 boeken. Sommige boeken had ik al gelezen voor mijn blog, maar andere boeken waren helemaal nieuw voor mij. En ik kan je vertellen: 43 is veel. Ik las vooral digitaal. Op een gegeven moment snakte ik naar een papieren boek. ­čśë

Ik merkte dat ik enorm kritisch ging lezen. Normaal lees ik al kritisch een boek, maar nu was ik dus extra kritisch. Ik heb ook een half schrift vol met aantekeningen van alle boeken. Op 10 maart heb ik deze overgezet in het speciale jurydocumentenformulier. Spannend moment. Je ziet dan pas hoeveel boeken het waren.

Het was wel echt een boekenhemel. Zoveel mooie boeken mogen lezen en je mening geven is echt heel speciaal. Ik vond dit zo leuk om te doen!

Juryoverleg

Op 10 maart 2019 kwam de jury en organisatie bij elkaar in Eindhoven. Ik leerde de andere juryleden (Tjeerd Langstraat en Chantal de Vries) kennen en Simone van The Black Sheep Indie. Heel leuk! Samen praten over boeken is sowieso heel gezellig!

Het was leuk, maar ook lastig! De nominaties zijn bekend. De winnaars worden bekend gemaakt op 13 april!

Overleg

Hoe is het om jury te zijn?

Na dit gedeelte van The Indie Awards kan ik deze vraag goed beantwoorden. Ik vond het heel bijzonder. Het was een avontuur vol boeken en een echte droom die uitkwam op bloggebied. Ik vond het geweldig!

Het leukste moet nog komen: de uitreiking en bekendmaking van de winnaars!

Ik hoop dat je het kijkje achter de schermen leuk vond.

Liefs,

Veronique

4 Replies to “The Indie Awards: Hoe is het om jurylid te zijn?”

  1. Ik vind dit nog steeds heel gaaf dat je dit gewoon mocht doen! Het is je absoluut gegund en wat heb je er een werk voor verricht. Erg benieuwd wie jullie hebben gekozen als de winnaar. ­čÖé Leuk om zo nog meer van je belevenissen te horen.
    Judith onlangs geplaatst…Bookhaul februari 2019My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge