Recensie: Geestverwanten – Hilda Spruit

Geestverwanten

Van Hilda Spruit mocht ik haar nieuwe boek Geestverwanten 2 proeflezen. En niet veel later kreeg ik van haar het boek Geestverwanten. Ik had kippenvel tijdens het lezen en soms liepen er tranen over mijn wangen. In deze recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Geestverwanten

‘Geestverwanten’ gaat over Merthe. Ze krijgt iets te horen wat haar leren op zijn kop zet. Het vertrouwde beeld van haar ouders en haar zus wordt genadeloos onderuitgehaald. Merthe blijft achter met vragen. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. De antwoorden leiden enkel tot nog meer vragen. Ze besluiten het mysterie zelf op te gaan lossen. Ze komen in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur terecht. Het zal niet alleen hun leven, maar ook dat van anderen drastisch veranderen.

Mijn mening

Ik schreef het in de inleiding al: de tranen liepen over mijn wangen en ik kreeg kippenvel bij sommige stukken. Sommige momenten zijn zo mooi en zitten zo verdomd goed in elkaar.

Vanaf de eerste pagina wordt de lezer in het verhaal gegooid. Je wordt meegenomen en het laat je niet meer los. Sommige gebeurtenissen zijn griezelig spannend. Met elke pagina wordt het spannender…

De drie vriendinnen zijn leuk. Je merkt de vriendschap onderling. Merthe is een goed uitgewerkt personage, maar Anouk en Fenneke blijven een beetje vlak.

Het boek heeft een vleugje spiritualiteit, maar het wordt geleidelijk aan geïntroduceerd. Alle onderwerpen worden ook duidelijk uitgelegd en hierdoor wordt het voor de lezer ‘normaal’ om erover te lezen. De dosis spiritualiteit is goed en in balans met het verhaal.

Geestverwanten: kippenvel op mijn armen en tranen over mijn wangen! Wauw!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hilda Spruit voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge