Recensie: De nachttaxi 1 t/m 3 – Eva Nagelkerke

Covers van Kobo

Auteur Eva Nagelkerke kende ik van de thriller ‘Stille wateren’. De nachttaxi is een heerlijk feelgoodserie. Iets heel anders dan een thriller! In mijn recensie vertel ik je graag alles over de delen in deze serie. Lees je mee?

Het verhaal van Een nieuwe start


Mila probeert er het beste van te maken, maar het valt niet mee, met haar twee kinderen op een tochtige benedenwoning. En WC’s schrobben bij de tennisvriendinnen van haar moeder is nou niet bepaald haar droombaan. Het is vast een goede tip van haar vriendin Benthe om dingen te bedenken waar ze dankbaar voor is, maar wat schrijft ze dan op? Dankbaar voor de ‘Wonderboy’, het peperdure koffiezetapparaat dat haar broer haar cadeau geeft? Tuurlijk, alleen jammer dat ze geen geld heeft voor de cupjes.

Dan valt haar oog op een bijzondere vacature. In een opwelling solliciteert ze, en voor ze het weet rijdt ze op de nachttaxi. Achter het stuur heeft Mila voor het eerst weer het gevoel dat ze haar eigen richting kan bepalen. De bijzondere passagiers komen en gaan, maar wie is toch die lange, donkere (en knappe) man die steeds met een zware sporttas bij een afgelegen bedrijventerrein wil worden afgezet?

Lees meer op Bol.com of via Kobo!

Mijn mening

‘Een nieuw begin’ is het eerste deel in de serie ‘De nachttaxi’ van Eva Nagelkerke. In het begin moest ik even wennen aan Mila. Ze is namelijk een beetje negatief. Aan de ene kant snap ik het, want Mila zit in een heftige situatie, maar het stoorde me soms. In de rest van de serie is dit gelukkig een stuk minder.

Het tempo ligt hoog. Het is net een ritje in de taxi. Ik was heel benieuwd welke kant het verhaal op zou gaan. De titel is duidelijk en de cover spreekt je aan.

De personages zijn menselijk. Ze zijn zo leuk. Sommige personages wekken ook een bepaalde irritatie op… Ik vond het verhaal wel soms van de hak op de tak gaan. De verhalen in de taxi vond ik geweldig. Je krijgt een uniek kijkje in het leven van veel verschillende personages.

Het verhaal van Eindelijk op weg


Mila verdient goed met haar ritten op de nachttaxi en ook de liefde lacht haar weer toe. De veel te knappe en geheimzinnige passagier uit de taxi brengt haar hart ernstig op hol, ook buiten diensttijd. Samen met hem zwiert ze een weekend door Brugge en gaat ze naar een sfeervol foodtruckfestival bij hen in de stad, al is hij zelf natuurlijk het allerlekkerste hapje. En dan zijn er nog al die andere bijzondere passagiers. Een oude vriendin van vroeger, bijvoorbeeld, met wie ze draad meteen weer oppakt, en een stoere brandweercommandante die van de ene rampzalige date naar de andere gaat.

Maar net als ze denkt dat ze het toch maar mooi voor elkaar heeft, lijkt alles wat ze heeft opgebouwd weer in elkaar te storten. Als de nieuwe man in haar leven zich er ook nog mee gaat bemoeien, neemt ze een rigoreus besluit… Krijgt Mila haar leven weer op de rit?

Lees meer op Bol.com of via Kobo!

Mijn mening

‘Eindelijk op weg’ is zo’n leuk verhaal! Het is echt een fijne feelgood. De stijl van Eva Nagelkerke komt in dit deel mooi uit de verf.

Er zitten een aantal mooie boodschappen in. Je krijgt uiteraard ook weer een kijkje in het leven van de verschillende bezoekers in de taxi. Dit maakt dit verhaal zo leuk! Het is verrassend. Sommige personages maken veel mee!

Dit verhaal vond ik net was lekkerder lopen. Je kende ook de personages en je kent een beetje de persoonlijkheden. Dit maakte het een heel aangenaam verhaal!

Het verhaal Bestemming bereikt


Mila houdt alle ballen in de lucht en daar is ze best trots op. Who needs men? Maar waarom is ze dan stiekem toch zo blij als haar absolute lievelingspassagier op een avond weer bij haar in de taxi stapt? Als ze het deze keer rustiger en verstandiger aanpakken moet het goed gaan… Toch? Haar broer Bas denkt er heel anders over, die gaat vol voor zijn nieuwe liefde. Iets waar hun moeder zo haar bedenkingen bij heeft – en dat laat ze duidelijk merken!

Intussen blijft Mila de steun en toeverlaat van brandweercommandante Simone, die op het punt staat haar zoektocht naar de liefde op te geven. Ook stadsmuzikant Charlie wordt steeds chagrijniger van alle feesten en partijen waar hij zijn karige boterham bij elkaar speelt. Is er dan niemand die echte muziek wil horen?

Als Mila erachter komt dat haar ex Marco en zijn Roos achter haar rug om een vergevorderd plan hebben bedacht voor haar kinderen, moet ze keihard terugvechten. Dan doet haar bovenbuurvrouw Sharon haar een aanbod waar ze nooit van had durven dromen. Waagt ze de sprong?

Lees meer op Bol.com of via Kobo!

Mijn mening

Het derde deel in de serie is ‘Bestemming bereikt’. In dit verhaal komt alles bij elkaar. Het is de perfecte afsluiter van de serie. Het is rond.

In dit verhaal ligt misschien nog meer de nadruk op de verschillende verhalen van de bezoekers in de taxi. Dit vond ik erg mooi.

De serie ‘De nachttaxi’ is een leuke feelgood serie met een mooi randje. Er is een bepaalde luchtigheid, maar Eva Nagelkerke besteedt ook aandacht aan onderwerpen, zoals een scheiding en het alleenstaande ouderschap. De verhalen van de reizigers in de taxi van Mila zijn een mooie afspiegeling van het leven met hoogte- en dieptepunten.

Feelgood met een randje!

Er komt later iets heel leuks met deze serie online! Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze A Kobo Originals!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De nachttaxi

Auteur: Eva Nagelkerke

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge