Recensie: Verzoening – Deborah Raney


Van KokBoekencentrum Uitgevers kreeg ik Verzoening van Deborah Raney. In mijn recensie vertel ik je meer over deze roman. Lees je mee?

Het verhaal van Verzoening

In ‘Verzoening’ van Deborah Raney stort weduwe Tess Everett zich op vrijwilligerswerk om zichzelf af te leiden van haar thuis dat een leeg nest is geworden. Daar ontmoet ze J.W. McRae, vroeger de man van haar overleden vriendin Char. Ze heeft hem niet meer gezien sinds hij zijn zoon verwaarloosde na de dood van Char, waardoor Tess en haar man het kind onder hun hoede hebben genomen.

J.W. is terug en hoopt zich met zijn zoon te verzoenen nu hij opa is geworden. Tess verhuurt haar garage aan de weduwnaar in de hoop dat ze de afstand tussen vader en zoon kan overbruggen. Ondertussen bloeit er iets op tussen Tess en J.W., maar is hun relatie alle strubbelingen waard? Is het mogelijk om een nieuwe start te maken?

Mijn mening

De man op de cover van ‘Verzoening’ deed me een beetje denken aan Prins Harry. Er is gekozen om de twee personen ‘herkenbaar’ op de cover te zetten. Ik houd daar nooit zo van, want dan kan ik de hoofdpersonen niet meer visualiseren. De titel is goed. Het past bij de boodschap van het verhaal.

In het begin duurde het lang voor ik in het verhaal zat. Het is een leuk verhaal, maar het is een beetje traag. Het tempo lag voor mijn gevoel te laag. Daarnaast vond ik het geen typische feelgood. Dat vond ik verrassend. Het is een leuk verhaal, maar verwacht geen feelgood zoals je ze kent.

Tess is de hoofdpersoon, maar ik vond haar te vlak. Ik miste persoonlijkheid. Uiteindelijk kwam er wel een beetje vuur in haar, maar het duurde te lang. Hierdoor was mijn aandacht soms afgeleid. ‘Verzoening’ is een mooi verhaal over familie en dit komt op een mooie manier tot uitdrukking.

Verzoening is een mooi verhaal over familie.

Meer lezen van Deborah Raney?

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verzoening

Auteur: Deborah Raney
Vertaling: Carianne Bolier-van Holst
ISBN e-book: 9789029734578
ISBN paperback: 9789029734561

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge