Recensie: De ogen van Fadil – Mohammed Benzakour

De ogen van Fadil

Ik ben gek op verhalenbundels! Elke avond een verhaal voor het slapengaan: heerlijk. Vandaag heb ik de recensie van De ogen van Fadil van Mohammed Benzakour voor je. Een verhalenbundel die mijn grenzen opzocht. Ik vertel je snel meer. Lees je mee?

Het verhaal van De ogen van Fadil

Hier gaat ‘De ogen van Fadil’ over:

In ‘De ogen van Fadil’ wordt gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. Een unieke verhalenbundel, geschreven met zwierige, sensuele hand.

In deze eerste verhalenbundel van Mohammed Benzakour lijken alle personages een onvermoed geheim te hebben dat zich plotseling openbaart: een kunst die alleen zij verstaan, een kracht die hen naar grote hoogten stuwt of een geheim dat onherroepelijk hun ondergang wordt.

Mijn mening

Mohammed Benzakour is een meesterlijke verteller. Hij heeft een ongekende fantasie.

Soms zoekt Benzakour de grens op en soms, gaat hij in mijn ogen, over de grens heen. Zoals in het verhaal De witte nonnen waar ik geconfronteerd werd met seksuele handelingen tussen mens en dier. Ik werd hier licht misselijk van. Soms is het goed als een auteur de grenzen opzoekt, maar soms gaat het gewoon te ver en dat had ik bij twee verhalen uit de bundel. Andere verhalen vond ik daarentegen weer heel sterk. Je waant je dan even in de wereld van Mohammed Benzakour.

De stijl van Benzakour is elegant, sierlijk en statig. Hij lijkt te spelen met woorden.

Er staan twee heftige verhalen in, maar de andere verhalen zijn prachtige sprookjes. Sommige verhalen zijn verrassend. Deze verhalenbundel bezorgde mij een dubbel gevoel. Het is een boek dat ik als paperback een mooi plekje in mijn kast zou geven, maar aan de andere kant zoekt het wel mijn grenzen op.

De cover van de bundel is vrolijk, grafisch, maar maakt je toch nieuwsgierig. Eigenlijk krijg je hier al een voorproefje van alle verhalen in de bundel.

De ogen van Fadil is een verhalenbundel vol sprookjesachtige verhalen. Mohammed Benzakour is een meesterlijke verteller.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De ogen van Fadil

Auteur: Mohammed Benzakour
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 208
ISBN ebook: 9789026350207 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789026350191 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge