Recensie: De ontmaskering – Ingrid Rensen

De ontmaskering

Van Uitgeverij Aspekt kreeg ik het boek De ontmaskering van Ingrid Rensen. Ik las al ‘Niets zeggen’ van Ingrid en deze vond ik erg goed. In mijn recensie vertel ik je meer over de thriller ‘De ontmaskering’. Lees je mee?

Het verhaal van De ontmaskering

Dit staat op de achterkant van ‘De ontmaskering’:

Sacha werkt als journaliste, is gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen. Van de ene op de andere dag ontvangt ze vreemde briefjes en bizarre berichten. Aanvankelijk zijn de berichten onschuldig, maar ze worden steeds onaangenamer. Sacha wordt angstig en gaat iedereen wantrouwen. Is het de buurman, haar ex-minnaar of misschien toch een collega waar ze een conflict mee heeft? Haar echtgenoot is van mening dat ze alles te veel opblaast en dat het kwajongensstreken zijn. Ze moe zich niet laten leiden door angst. Heeft hij gelijk of klopt het voorgevoel van Sacha?

Mijn mening

Van te voren vond ik de synopsis van het verhaal heel spannend klinken. Ergens klonk het verhaal me bekend in mijn oren. Toch zitten er in ‘De ontmaskering’ nieuwe elementen. Deze nieuwe elementen zijn een interessante en spannende toevoeging aan het ‘bekende’ verhaal.

De personages zijn interessant en goed uitgewerkt. Ik kreeg zelfs aan iemand een hekel en met een ander personage leefde ik intens mee. De perspectiefwisselingen (hoe en wat moet jezelf lezen. Ik ga geen spoilers weggeven) zijn goed gedaan. Je krijgt tijdens het lezen een antwoord op de vraag: waarom zij? Hierdoor ontrafel jij sneller het mysterie dan Sacha. Dit is heel slim gedaan door Ingrid Rensen.

De stijl van Ingrid Rensen komt goed tot uiting in deze spannende thriller. Het leest heel gemakkelijk. De spanning is sudderend. De hele tijd denk je: nu komt het. Het einde is opvallend. Echter voelt het einde ook een tikkeltje afgeraffeld. Het ging te snel. Dit is jammer.

Ingrid Rensen speelt met sudderende spanning in De ontmaskering.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge