Recensie: Hart van het Beest – J.M. Anna

Hart van het beest

Van schrijfster J.M. Anna mocht ik haar boek Hart van het Beest proeflezen. Vandaag heb ik de recensie van dit bijzondere boek voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Hart van het Beest

Dit staat op de achterkant van ‘Hart van het Beest’:

Emily Byron staat op het punt haar leven echt te beginnen. Ze trouwt met haar jeugdliefde Malcolm en met hem staat haar een avontuurlijke tijd te wachten. Maar kiest hij ook voor haar als het erop aankomt?
In Astoris zijn de Gouden Decennia aangebroken. Onder het bewind van de nieuwe koning heeft het land zich losgemaakt van de Kerk en lijkt het na een periode van pokken en pest voorspoediger dan ooit te gaan. Maar niets is minder waar. Het koninklijke hof is één grote slangenkuil en als Emily’s vader, een vooraanstaand edelman in Avalon, haar meeneemt naar het hof, komt ze terecht in een wereld waar vrouwen nog steeds het onderspit delven en loyaliteit een nietszeggend gegeven is. Emily zelf blijkt een pion te zijn in een bizar machtsspel waarin ze gedwongen wordt de nacht door te brengen met de man uit haar nachtmerries.
Kan Malcolm haar behoeden voor een leven achter de tralies, of laat ze haar hart vrij en doorziet ze de liefde?

Mijn mening

J.M. Anna heeft in ‘Hart van het Beest’ een mooie wereld geschetst, maar ook elementen van ‘nu’ zijn in het verhaal verwerkt. Die combinatie is heel origineel. De lezer wordt meegenomen in de wereld, maar er is ruimte voor de verbeelding van de lezer.

Soms worden er iets te lange zinnen gebruikt, maar dit stoorde op een gegeven moment niet meer. Het is de stijl van J.M. Anna. Het verhaal is goed geschreven en is beeldend. Het commentaar van Emily is heel grappig. Er zit spanning, romantiek en humor in het verhaal. Op sommige vlakken is J.M. Anna taboedoorbrekend en daar is lef voor nodig. Petje af!

Het verhaal deed me denken aan Beauty and the Beast. Ik was direct verliefd! Het boek heeft een aantal goede seksscènes. Deze worden goed beschreven en zijn niet ordinair. Het verhaal heeft een hoog zwijmelgehalte, maar dit wordt minder door de spannende hoofdstukken in het verhaal.

De personages zijn goed uitgewerkt. J.M. Anna brengt subtiele laagjes aan in haar personages. Beetje bij beetje worden de personages ontrafeld. In het begin haalde ik wel alle namen door elkaar. Na een tijdje leerde ik ze herkennen.

Dat einde is fenomenaal. Meer ga ik er niet over zeggen.

Romantisch met een diepere, spannende laag. De personages sluit je in je hart.

Liefs,

Veronique

*Bedankt J.M. Anna voor het boek en het proeflezen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge