Recensie: De schuldige – Marit Vanström

Cover is van Loft Books

De recensie van ‘De Puzzelaar’ van Marit Vanström kwam al online, maar de serie gaat door met De schuldige. Ik heb zoveel zin om deze thriller met je te bespreken! Lees je mee?

*Let op: Heb je ‘De Puzzelaar’ nog niet gelezen, dan kan het zijn dat je in deze recensie spoilers leest van dit eerste deel!

Het verhaal van De schuldige

Hier gaat ‘De schuldige’ over:

In ‘De schuldige’ van Marit Vanström is rechercheur Lianne Bloemen weer begonnen bij de Utrechtse politie. Ze heeft hersteltijd nodig gehad na de confrontatie met seriemoordenaars Faro en Duursma. Ze is net weer van start als officier van justitie Jo Dechambre haar verzoekt te helpen bij een cold case. In 1996 werd er herhaaldelijk naar het alarmnummer gebeld vanuit een woonhuis in het zuidelijkste puntje van Limburg. Wekenlang werd er dagelijks stipt om vier uur gebeld en na een halve minuut stilte weer opgehangen. Niemand nam het serieus, maar na drie weken telefoontjes en irritatie bij de politie, raakt de zevenjarige zoon van het gezin vermist. Nu, 25 jaar later, wordt er opnieuw vanuit een gezinswoning gebeld naar het alarmnummer… Het is aan Lianne om te voorkomen dat het verleden zich herhaalt.

Mijn mening

‘De Puzzelaar’ ging vol gas van start. ‘De schuldige’ begint echter een stuk rustiger. Het past ook beter bij de omstandigheden van rechercheur Lianne Bloemen. Als je deel één hebt gelezen, dan snap je waarom dit erbij past.

Lianne Bloemen gaat werken aan een cold case. Je hebt in het begin nog geen idee welke richting het verhaal opgaat. Je hebt geen idee hoe ze het gaat doen. Je voelt wel dat er een bepaalde spanning in de lucht hangt.

Hoofdpersoon Lianne Bloemen is enorm gegroeid in het eerste deel, maar in dit deel zet haar groei door. Je snapt nu waar haar starheid vandaan komt. In ‘De schuldige’ ga je meer van Lianne houden. Ze wordt nog beter uitgewerkt en ze is menselijker.

Het verhaal is spannend en heeft een andere spanning dan in deel één. Het is soms een tikkeltje vaag, maar toch weet Marit Vanström mijn aandacht vast te houden.

Daarnaast speelt het verhaal zich af in het Zuid-Limburg. Heel leuk, want daardoor herkende ik bepaalde dorpen en plaatsen. Dit vond ik gewoon een leuk detail. Alleen de manier waarop Limburgers naar de rest van Nederland kijken, vind ik wel meevallen.

Tijdens het lezen gaat er opeens een lichtje branden en op dat moment weet je precies hoe het zit. De thriller wordt dan nog leuker om te lezen. Je hoopt dat Lianne het ook snel ontdekt. Dit ‘moment’ was zo goed geplaatst.

Normaal schrijf ik niks over het einde, maar nu moet ik er toch even iets over kwijt. Ik zal het zo beschrijven dat ik geen spoilers ga weggeven, daarvoor moet je toch echt zelf het boek lezen 😉 Door een bepaald stuk na het einde van het verhaal was het effect van het einde weg. Hele goed zin dit, maar je snapt me hopelijk. Ik vond het jammer. Het einde overrompelde me en dat was na dit stuk weg.

Wat heb ik genoten van ‘De schuldige’ en het is een waardige opvolger op ‘De Puzzelaar’.

Tot 21 juni 2021 is deze thriller exclusief te luisteren via Storytel! Daarna is deze thriller verkrijgbaar via de online verkoopkanalen, zoals Bol.com

Ben je benieuwd naar deze thriller van Marit Vanström? Houd dan mijn Instagrampagina in de gaten voor iets heel tofs!

De schuldige is een waardige opvolger. Het zit zo goed in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De schuldige

Auteur: Marit Vanström
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047206637

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge