Recensie: De spion van 3B & De sluipschutter van 5F – Nana Malone

Covers van Kobo Originals

Ik heb vandaag weer twee recensies van een Kobo Original-serie voor je. Ik las De spion van 3B en De sluipschutter van 5F van Nana Malone. Wat een sexy serie! Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De spion van 3B

Het aanmaken van een datingprofiel kan best lastig zijn als je moet liegen in alles wat je opschrijft. Lyra kan echter moeilijk eerlijk zijn over haar carrière, en ze is vastbesloten om de man die haar hart brak te vergeten en verder te gaan met haar leven. En dus is er maar een optie: op een datingapp met een profiel vol leugens. Maar goed, haar match is geen haar beter.

Lyra is geen marketingconsultant en Marcus is, ondanks zijn fascinatie voor codes, geen videogame-ontwikkelaar. Beiden zijn lid van een elitecorps van undercoveragenten en beiden volgen, zonder het van elkaar te weten, dezelfde dubbelspion. Het verlangen om elkaar de waarheid te vertellen wordt groter met iedere leugen. Want, terwijl de spanning in de zaak hoog oploopt, is dat tussen hen ook het geval…

Mijn mening

Als je gek bent op de film ‘Mr. & Mrs. Smith’, dan ga je dit verhaal en het vervolg heerlijk vinden. Het begin van dit eerste deel is lekker. De covers van beide boeken zijn sexy en passen goed bij het verhaal.

De stijl van Nana Malone is fijn. Ze gaat op een natuurlijke manier de diepte in met haar personages. Hierdoor komen de personages tot leven. Toch miste ik hier en daar wat emoties.

Het drama in dit eerste deel is goed gedoseerd. Soms zit er een beetje science fiction in. Dat vond ik niet zo’n fijne toevoeging. Daarnaast is het verhaal hier en daar voorspelbaar. Het was allemaal net iets té toevallig. Het verhaal miste hierdoor geloofwaardigheid.

Ik was benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Dit eerste deel eindigde met een mooi open einde.

Het verhaal van De sluipschutter van 5F

Het is geen standaard-date: samen de vijand onder schot houden. Maar eigenlijk is er weinig standaard aan Lyra en Marcus. Alsof het niet al moeilijk genoeg was om hun undercoverwerk verborgen te houden voor elkaar, blijkt nu dat hun agentschappen aartsvijanden zijn. Awkward…

Lyra staat niet bepaald bekend om haar doordachte beslissingen, maar zelfs voor haar is het per ongeluk neerschieten van haar vriend een nieuw dieptepunt. Marcus houdt zich op zijn beurt altijd aan zijn orders, maar kan zijn ogen (en handen) niet van Lyra afhouden. Als het gevaar van alle kanten op ze afkomt, worden ze gedwongen om samen te werken. Maar is de vijand niet al te dichtbij?

Mijn mening

Een nadeel aan een serie is dat je de verhalen met elkaar vergelijkt. Dat doe ik ook met dit tweede deel. Ik vond dit tweede deel heel tof! Het is wat minder voorspelbaar en vooral heel spannend.

‘De sluipschutter van 5F’ heeft veel vaart. Het is een fijn deel met de nodige drama, spanning en goede actiescènes. Daarnaast is het verhaal wat minder oppervlakkig. Het einde vond ik origineel.

Als je van de film ‘Mr. & Mrs. Smith’ houdt dan ga je deze serie ook erg leuk vinden!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor de boeken!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De spion van 3B

Auteur: Nana Malone
Uitgever: Kobo Originals
ISBN e-book: 9781774537152 

Gegevens van De sluipschutter van 5F

Auteur: Nana Malone
Uitgever: Kobo Originals
ISBN e-book: 9781774537138 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge