Recensie: Stille nacht – Noortje Brink

Cover van Loft Books

Ik heb al een aantal thrillers van Noortje Brink gelezen, maar Stille nacht is echt mijn favoriet tot nu toe. Ik vertel je graag meer over deze thriller in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Stille nacht

In de kerstthriller ‘Stille nacht’ van Noortje Brink gaat Karlijn een paar nachten naar Londen met haar vriend Sven om te genieten van de kerstsfeer in de wereldstad. Ze heeft een zware tijd achter de rug: sinds haar ex haar in de steek liet draagt ze de zorg voor haar dochtertje alleen en ook haar werk in een tbs-kliniek vraagt veel van haar. Na haar scheiding kreeg ze een burn-out, waar ze maandenlang last van had, en had ze constant het gevoel dat iemand haar in de gaten hield. Gelukkig gaat het nu alweer een tijdje beter. Maar toch… Als Sven haar verrast met een citytrip naar Londen voelt ze zich overvallen, maar verliefd als ze is, gaat ze mee. Te midden van alle kerstdecoraties in de Britse hoofdstad komen haar oude angsten echter in alle hevigheid terug. Wat als die onrustige gevoelens uit het verleden haar blijven teisteren, wat als er meer achter schuilt?

Mijn mening

‘Stille nacht’ heeft een leuke, kerstige cover. De titel deed me denken aan het kerstliedje, maar het heeft ook iets duisters en mysterieus. Op een mooie manier kom je achter de betekenis van de titel.

De thriller speelt zich af in de kerstperiode. Ik ben gek op Londen en het is een droom om naar Londen te gaan in de kerstperiode. Ik vond dit een leuke toevoeging aan de thriller. Het is een mooie tegenhanger.

Het begin is prikkelend en melancholisch. Het maakt je nieuwsgierig, maar je hebt nog geen idee vanuit wie je dit leest. Als lezer heb je geen idee wat er allemaal speelt. Je wordt continu geprikkeld en eigenlijk kun je alleen maar verder lezen.

Karlijn is een leuk personage. Ze heeft ook een bijzonder beroep. Daarnaast is ze herkenbaar voor de lezer. De andere personages zijn ook alledaags. Dit is ook de kracht van Noortje Brink. De gebeurtenissen en de personages zijn herkenbaar. Je voelt je op je gemak en dan slaat Noortje Brink genadeloos toe.

Soms miste ik de rode draad en daardoor ding het verhaal te snel. Op een gegeven moment zit er een steengoede wending in het verhaal. Het doet veel stof opwaaien. Het einde is misschien cliché, maar het zorgde wel voor kippenvel.

Ik heb al verschillende verhalen van Noortje Brink gelezen, maar dit is mijn favoriete verhaal tot nu toe!

Stille nacht is mijn favoriete verhaal van Noortje Brink!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Stille nacht

Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047206590   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge