Recensie: De stamboom – Steph Mullin & Nicole Mabry

Cover van Uitgeverij HarperCollins

Soms weet een persbericht me direct te prikkelen. Dat was ook het geval bij De stamboom van Steph Mullin en Nicole Mabry. Wat vond ik van deze thriller? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van De stamboom

Liz Catalano is in shock als een DNA-test uitwijst dat ze geadopteerd is. Ze besluit op zoek te gaan naar familieleden van haar biologische ouders. Maar dan staan er FBI-agenten voor haar deur. Haar DNA toont namelijk overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag nog niet gepakt is.

De Tri-State Killer is ongrijpbaar: al veertig jaar lang komt hij weg met het ontvoeren en vermoorden van jonge vrouwen. Op de plaatsen delict laat hij geen enkel spoor achter, waardoor de politie volkomen in het duister tast.

Liz besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer wekt. Is het een zoektocht met een gruwelijk einde of pakt Liz een ondoorgrondelijke seriemoordenaar?

Mijn mening

Het begin van ‘De stamboom’ is zo goed! Je wordt eigenlijk direct geprikkeld en je staat vanaf de eerste pagina op scherp.

Het is een spannende thriller, maar je mist soms de actie. Het is een beetje kabbelend. Op de achtergrond gebeurt echter genoeg en dit zorgt ervoor dat je door wilt lezen. Het is een sluimerende, sidderende spanning. Als dit er niet was geweest, dan was het verhaal een stuk minder geworden.

De afwisseling in perspectieven is goed gedaan en zorgt voor afwisseling. Sommige perspectieven (sorry geen spoilers) vind ik voorspelbaar. Halverwege had ik een gevoel hoe het verhaal in elkaar zat en wie die Tri-State Killer is. Ik hoopte nog op een verrassing, maar dat bleef een beetje uit.

Ik vond de moderne toevoegingen, zoals facetimen etc., heel origineel. Dit ben ik nog niet vaak tegengekomen in boeken.

‘De stamboom’ is geschreven door twee auteurs. Dat merk je tijdens het lezen niet. Het voelt gewoon alsof het door één auteur geschreven is. Knap! Het is een goede stijl, warm en vlot. Het neemt je makkelijk mee.

De invalshoek om een DNA-test te linken aan een seriemoordenaar vind ik geniaal. Het is origineel. Liz Catalano is een personage met lef en pit.

Deze thriller was de eerste kennismaking met dit schrijversduo. Ik vond de sidderende spanning goed uitgewerkt. Ben je gek op de thrillers van Daniel Cole? Dan is dit mogelijk een aanrader voor je.

De stamboom is sidderend spannend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De stamboom

Auteurs: Steph Mullin en Nicole Mabry
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402708332 
ISBN e-book: 9789402762198 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge