Recensie: Dichterbij dan ooit – Cynthia Ruchti


De laatste dag van de Feelgoodboekenweek 2023! De tijd is omgevlogen. Ik vertel je graag alles over Dichterbij dan ooit van Cynthia Ruchti. Lees je mee?

Het verhaal van Dichterbij dan ooit

In ‘Dichterbij dan ooit’ van Cynthia Ruchti is de afstand tussen Mara en haar man Liam juist groter dan ooit. Zij zorgt thuis voor hun drie ingewikkelde pubers en sleept zicht elke dag naar haar werk. Hij slaat waterputten in Uganda.

Dan komt het vreselijke bericht dat Liam is verongelukt. Verslagen moet Mara een weg zien te vinden door een woud van financiële moeilijkheden, rouw en ernstige puberproblematiek. Net wanneer ze denkt dat ze het allemaal alleen moet doen, duikt een vroegere vriendin op.

Mijn mening

‘Dichterbij dan ooit’ heeft een prachtige cover. ‘Schijn door mij’ had ook deze mooie stijl met het meisje op de voorkant. Het zijn losse verhalen, maar je herkent wel dat het boeken van Cynthia Ruchti zijn. De kleuren op ‘Dichterbij dan ooit’ zijn prachtig. Het is heel warm

Cynthia Ruchti heeft een eigen stijl en ze neemt nogal wat zijpaadjes. Je krijgt als lezer veel informatie en hierdoor kan de rode draad soms even zoek zijn.

In een paar hoofdstukken zet deze auteur een hele familie neer. Het is een familie met geheimen, een zwaar verleden en het voelt heel realistisch aan, maar tegelijkertijd is het ook ‘zwaar’. De gebeurtenissen die dit gezin meemaken, zijn heftig. Toch bleef het voor mijn gevoel soms erg vlak. De emoties raakten mij niet altijd.

Het geloof speelt een mooie rol in dit verhaal. Hier staat Cynthia Ruchti om bekend. Dit is een verhaal dat veel troost kan bieden. Hoewel het verhaal soms een tikkeltje vlak is, waren er wel hele mooie passages. Deze zorgden voor een brok in mijn keel. Tegen het einde is het heel erg mooi.

Cynthia Ruchti laat het rauwe randje van rouwen zien. Geloof, hoop en liefde komen op een mooie manier terug in deze bijzondere roman.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer lezen van Cynthia Ruchti?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dichterbij dan ooit

Auteur: Cynthia Ruchti
Vertaling: Toby Jong
ISBN e-book: 9789029732314 
ISBN paperback: 9789029732307 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

One Reply to “Recensie: Dichterbij dan ooit – Cynthia Ruchti”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge