Recensie: Schijn door mij – Cynthia Ruchti

Van uitgeverij KokBoekencentrum kreeg ik als Feelgood met een hart-ambassadeur de roman Schijn door mij van Cynthia Ruchti. Een verhaal over verzamelwoede en de gevolgen daarvan. Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Schijn door mij

Een aangrijpende psychologische roman over de verwoestende gevolgen van verzamelwoede… en de weg naar genezing.

‘Schijn door mij’ van Cynthia Ruchti gaat over Camille, die naam heeft gemaakt als verzamelwoede-expert. Met haar podcast Let In The Light en door middel van huisbezoek probeert zij extreme verzamelaars te helpen weer grip op hun leven te krijgen. Ze krijgt hierbij hulp van Eli Rand, die een klein afvalbedrijf runt. Ze raakt aan hem gehecht, maar zijn verleden als verzamelaar baart haar zorgen. Camille draagt zelf ook een trauma met zich mee: haar moeder was een verzamelaar en kwam om het leven bij een woningbrand. Omdat Camille haar moeder niet kon redden, probeert ze nu anderen te redden. Maar wordt het voor haarzelf ook niet eens tijd om het licht in haar leven binnen te laten?

Mijn mening

De cover van ‘Schijn door mij’ is heel mooi. Het is een kleurrijk geheel. In de winkel zou hij me zijn opgevallen.

Ik moest even wennen aan de stijl van Cynthia Ruchti. Het heeft me namelijk niet direct. Ik merkte dat iets me een beetje irriteerde. Ik ben er alleen nog niet achter wat het is. Misschien sprak de stijl me gewoon niet aan.

De podcast vond ik een originele toevoeging. Het komt niet vaak voor dat een podcast zo nadrukkelijk naar voren komt. Het thema ‘verzamelwoede’ vond ik erg interessant. Het beroep van Camille hoor je niet vaak. Je hebt wel een bepaald beeld erbij, maar Cynthia Ruchti weet me toch te verbazen met de uitwerking van het beroep.

Het verhaal vond ik echter een beetje vlak. Ik miste diepgang. Als er bepaalde aspecten van de personages bijvoorbeeld beter waren uitgewerkt dan had het verhaal me meer geraakt. Nu kreeg ik moeilijk hoogte van de personages. Langzaam kwam er verbinding, maar het duurde me een beetje te lang. Camille is een complex personage. Langzaam stelt ze zich, net als haar cliënten, voor je open.

Het einde vond ik juist erg mooi. Het is een einde dat me raakte. Ik vond het verrassend. Hier kwamen de emoties wel naar boven!

Schijn door mij is een verhaal met een intrigerend thema!

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij KokBoekencentrum voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Schijn door mij

Auteur: Cynthia Ruchti
Uitgever: KokBoekencentrum
ISBN paperback:  9789029731034 
ISBN e-book: 9789029731041 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge