Recensie: Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee


Susan Muskee kende ik al van haar eerdere e-books. Nooit meer hetzelfde is haar debuut op papier. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Nooit meer hetzelfde

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Mijn mening

De cover van ‘Nooit meer hetzelfde’ is vrolijk. Alleen past de vrolijkheid niet bij het verhaal. Als je een luchtige feelgood verwachtte, zoals ik, dan kom je bedrogen uit. Susan Muskee durft over een heftig onderwerp te schrijven. Misschien kwam het door een privésituatie en kwam het verhaal daardoor nog harder binnen. Het was niet de luchtige feelgood die ik van Susan Muskee gewend ben.

Susan Muskee heeft een fijne stijl. Het is recht voor zijn raap, bevat geen lange zinnen en het leest vlot. Aan het einde lees je hoe ze op het idee voor deze roman kwam. Ik vond het origineel om te kiezen voor een relatietherapeut die haar eigen huwelijk probeert te redden. Je weet gewoon: doe het niet. Dit vond ik een leuke insteek.

Het verhaal heeft een lekker tempo en het leest fijn. De personages zijn leuk, maar soms moeilijk te peilen. Claudette is soms heel star. De nadruk ligt nogal op haar beroep en dat had voor mij minder gemogen. Boaz, de broer van Claudette, is zo leuk! Hij is een mooie tegenhanger van zijn zus.

‘Nooit meer hetzelfde’ is niet mijn favoriet van Susan Muskee. Het kan komen door het onderwerp. Het kwam te dichtbij. Ik merkte dat dat heel erg meespeelde tijdens het lezen. Zo zie je dat situaties en je eigen gevoel invloed kunnen hebben op het beleven van een verhaal.

Het is voor mij een feelgood met een emotioneel randje. Het einde vond ik trouwens heel leuk. Het gaf me uiteindelijk toch dat fijn feelgoodgevoel.

Nooit meer hetzelfde is een feelgood met een emotioneel randje.

Benieuwd naar dit boek? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer lezen van Susan Muskee?

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Nooit meer hetzelfde

Auteur: Susan Muskee
ISBN e-book: 9789402766226 
ISBN paperback: 9789402710649 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge