Recensie: Het Magnoliahof 1 – Donna – Susan Muskee

Cover van Loft Books

Ik heb vandaag een leuk feelgoodverhaal voor je! Ik las Donna van Susan Muskee. Dit is het eerste deel in de serie over Het Magnoliahof. Een leuk plein met allerlei winkeltjes. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Donna

Ondernemer Donna is niet blij met de komst van een tattooshop tegenover haar tearoom.

De sprankelende feelgoodserie ‘Het Magnoliahof’ van Susan Muskee draait om vier ondernemers met een zaak aan een pittoresk plein. In dit eerste deel, ‘Donna’, maken we kennis met theeleut Donna. Al jaren is zij eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven. Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen.…

Mijn mening

De cover van ‘Donna’ is heerlijk knus en een beetje kneuterig. Ik ben blij dat er niet is gekozen voor een foto van een plein. Deze cover geeft je de mogelijkheid om zelf een beeld te creëren van het pleintje. Het is een stukje van de magie van dit verhaal.

In het begin duurde het even voor ik in het verhaal zat. Ik moest heel erg wennen. Dit kwam misschien door de hoeveelheid namen die in het begin voorbijkwamen. Ik was even afgeleid. Het duurde gewoon even voor ik snapte hoe het zat.

Het is een gezellig verhaal. Je voelt de knusheid en warmte van de tearoom van Donna. Het straalt zoveel liefde uit.

De personages zijn lekker excentriek. Iedereen is echt een uniek personage. In het begin snapte ik niet zoveel van Donna, maar er zit zoveel meer achter dan je op het eerste oog zou zeggen. Ik ben blij dat ik de tijd heb genomen om haar te leren kennen.

Het verhaal is lekker vrolijk. Echt een leuke feelgood! De schrijfstijl is vlot en toegankelijk. ‘Donna’ is precies wat je verwacht van een verhaal van Susan Muskee!

Donna is lekkere feelgood! Precies wat je verwacht van een verhaal van Susan Muskee!

Lees dit deel via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Donna

Auteur: Susan Muskee
Uitgeverij: Loft Books
ISBN E-Book: 9789047206255

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge