Recensie: Genade in Parijs – Karen Kingsbury


Ik heb heel veel zin om deze recensie met je te delen! Genade in Parijs van Karen Kingsbury werd namelijk een nieuwe favoriet in januari. Ik ga je snel meer vertellen over dit leuke boek! Lees je mee?

Het verhaal van Genade in Parijs

Een verhaal over vergeving in de stad van de liefde

In ‘Genade in Parijs’ van Karen Kingsbury zijn Ashley Baxter Blake en haar man achttien jaar getrouwd. Dit willen ze vieren met een tripje naar de lichtstad, waar ook een aantal van Ashleys schilderijen tentoongesteld worden.

Maar Ashley twijfelt… Jaren geleden maakte ze in Parijs de grootste fout van haar leven, die ze zichzelf nooit heeft kunnen vergeven. Ze bewaart nog steeds geheimen die niet aan het licht mogen komen. Een ontmoeting met een vroegere collega haalt al deze herinneringen weer naar boven. Zal teruggaan naar de stad waar het allemaal misging helpen om eindelijk rust te vinden?

Mijn mening

‘Genade in Parijs’ heeft een mooie cover. Je ziet de Eiffeltoren en je voelt direct de liefde. Aan de andere kant is het wel weer een cover met een jonge vrouw. De paraplu is een leuk detail. Als je het boek gelezen hebt dan snap je deze verwijzing.

De opmerking over de cover en de jonge vrouw is mijn enige minpunt. Ik ben gewoon verliefd op dit verhaal! Het begin is indringend en het zet de emotionele toon voor de rest van het verhaal. Je voelt de emotie en het greep me bij mijn keel. Ik was heel benieuwd hoe het heden en het verleden elkaar vinden. Je weet vrij snel hoe het zit, maar het is mooi hoe alles bij elkaar komt.

Ik kende de stijl van Karen Kingsbury al en elke keer weet ze me te betoveren. Het is warm, vlot en fijn. Ze verweeft het geloof op een mooie manier in het verhaal. Het speelt een belangrijke rol, maar overheerst niet het verhaal. De personages zijn mooi. Het is trouwens geen typisch romantisch verhaal. Ashley en haar man zijn al achttien jaar getrouwd en ze kennen elkaar door en door. Je hebt niet het typische ‘om-elkaar-heen-gedraai’. Het is een originele insteek. Het maakt het verhaal niet minder leuk.

In dit boek zit ook opeens een soort spanning. Het kwam wel een beetje uit de lucht vallen. Het is niet de spanning van een thriller, maar het is een verrassing en past heel goed bij het verhaal. Het zorgt dat je doorleest.

Het verhaal is heftig, warm, vol en spannend. Ik sloeg het boek dicht en ik was overrompeld. Het is niet voor niks een nieuwe favoriet geworden!

Genade in Parijs is een nieuwe favoriet!

Meer lezen van Karen Kingsbury?

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.com of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Genade in Parijs

Auteur: Karen Kingsbury
Vertaling: Cora Kool
ISBN e-book: 9789029733687 
ISBN paperback: 9789029733670 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge