Mijn januari


Veronique’s Boekenhoekje gaat natuurlijk over boeken, maar soms wil ik ook een serie tippen of wat leuks met je delen. Elke maand zal ik wat foto’s delen van de afgelopen maand en deel ik wat nieuwe favorieten met je. Eigenlijk alles wat ik leuk vind, komt voorbij! Het is tijd voor de eerste. De maand januari vloog om en ik deel hem graag met je. Kijk je mee?

Maand in foto’s


Ik begon op 1 januari met een lesje yoga en dat was heerlijk. Sinds kort begin ik elke doordeweekse dag met 10 tot 15 minuten yoga en ik merk zoveel verschil voor mijn rug. Top dus!


Ik las een aantal boeken deze maand (straks kun je ze weer bekijken op de Gelezen in 2023-pagina) en ik kreeg zelfs twee nieuwe favorieten! Ik las o.a. ‘Windkracht 15‘. Wat is dit een mooie bundel! En ‘Genade in Parijs’ van Karen Kingsbury. De recensie van die laatste komt in februari online! Het is echt een heel goed boek.


Verder las ik ‘Baby blues‘ van Marion van de Coolwijk. Vroeger was ik fan van de ‘MZZLmeiden’ serie, dus dit voelde een beetje als thuiskomen. Het is trouwens geen koffie, maar chai latte! We gingen ook op bezoek bij mijn zusje en ik kreeg van haar en haar vriend de nieuwste van Michelle Obama. ‘Het licht in ons’ stond zo hoog op mijn lijstje!


Ik werkte ook aan Veronique’s Boekenhoekje en hield een fotoshoot in de woonkamer voor het artikel over Leaves with Hugs en ik maakte pompoenrisotto volgens het recept van Sou! Heel lekker! Haar kookboek, Keuken van Sou , is ook zo’n aanrader!

Of je kunt het kookboek kopen via  Bol.comBookspot of Bruna.


19 januari ben ik begonnen met de nieuwste cursus, Intentions 2023, van Cosmic Life! Wat was dit magisch!


Ik was ook een avond alleen en at een pizza van Domino’s. Zo lang geleden! We gingen ook een avondje spontaan uiteten bij La Cubanita, omdat we ons halfjaarlijkse jubileum hadden! Dit was een gebakken camembert met honing en walnoten. Erg lekker!


Ik las ‘Strandjuweel’. De recensie lees je in februari! En ik kreeg het boek ‘Het meisje van de valse Vermeer’.


Ik mocht de nieuwste Baantjer ontvangen! Nummer 92 alweer! Hij is wat moderner, maar zonder het authentieke gevoel te verliezen. Aanrader!


En het sneeuwde!


Ik ging ook een weekend naar Zandvoort en daarna naar Amsterdam. We begonnen met een rijvaardigheidstraining bij het circuit. Heel tof! We leerden o.a. noodstoppen maken op een nat wegdek, uitwijken tijdens een noodstop en slippen. Daarna gingen we nog even naar het strand om uit te waaien.


In de avond gingen we eten bij De Plantage in Amsterdam. Een restaurant dat naast Artis ligt. Je zag ook de flamingo’s lopen! Het eten is heerlijk. Er wordt gekookt met bijzondere ingrediënten. Leuke locatie!


Op zondag gingen we naar het terrein van de Westergasfabriek en naar de winkel vol Tony’s Chocolonely! Geweldig!

Gaan we nu even kijken naar mijn favorieten en ik wil nog een tipje van de sluier oplichten voor een bijzondere week in februari.

Nieuwe favorieten!

 • De serie Judas op Videoland. Wat is dit een steengoede serie!
 • Mijn ultieme favoriete spelshow: Wie is de mol? Elk jaar geniet ik van dit tv-programma op Nederland 1. En straks start natuurlijk weer De Mol (Belgische variant van Wie is de mol?).
 • Windkracht 15: Ik benoemde al eerder deze verhalenbundel, maar echt… wat is dit een goede bundel!
 • Genade in Parijs van Karen Kingsbury: Hij is ontroerend, mooi en warm.
 • De Cock en de ongehoorde moord: De nieuwste Baantjer! Wat een leuke!
 • Mijn blogschema! Vroeger werkte ik niet met een schema, maar nu komen er al de hele maand om de dag artikelen online en dat bevalt me prima.

Tipje van de sluier: Feelgoodboekenweek

Als je me volgt op Instagram dan heb je het mogelijk al voorbij zien komen. Althans… wat kleine tipjes van de sluiers. In februari keert de Feelgoodboekenweek terug! Ik ben druk bezig met het lezen van feelgoodboeken om met je te delen. Ik geniet enorm van de voorbereiding en kan niet wachten om deze week met je te beleven! De aankondiging en hoe en wat komen nog online.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Benieuwd naar de boeken in dit artikel? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Ik hoop dat je deze eerste ‘Mijn…’ leuk vond! Ik heb genoten van het delen. Het was ook een soort reflectie en het liet me beseffen dat er veel mooie dingen gebeuren. Hoe was jouw maand?

Liefs,

Veronique

Dit artikel bevat recensie-exemplaren. Meer informatie vind je hier.

Dit artikel bevat een gekregen product (de thee van Leaves with hugs).

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Mijn januari”

  1. Herkenbaar! Ik merk dat ik niet alle oefeningen kan doen, maar ik doe gewoon wat in mijn straatje past.

   Ik zit op Nabil en Jurre. Hoewel ik nog niet weet of ik het een goede mol vind 🙂 Ik geniet wel enorm van het programma en de prachtige beelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge