Recensie: Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Toen ik het persbericht over Dit is ons verhaal van Ashley Elston las, was ik direct verkocht. Dit boek moest ik lezen! En wat heb ik genoten van deze Young adult. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Dit is ons verhaal

Hier gaat ‘Dit is ons verhaal’ over:

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.

Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.
Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

Mijn mening

De titel en de flaptekst spraken me direct aan. Het maakt je nieuwsgierig. De cover valt op vanwege zijn eenvoud. Het hert is een mooie verwijzing en de schaduwen zijn tof gedaan.

Het verhaal begint heel spannend en je zit direct in het verhaal. Er is een bepaalde spanning aanwezig. Ashley Elston weet deze spanning het hele boek vast te houden. Als je denkt dat het verhaal in begint te zakken, dan komt Ashley Elston met iets verrassends.

De invalshoek van dit verhaal (5 jongeren, één wordt vermoord, er is één dader) is misschien niet origineel, maar het verhaal eromheen, de context en de personages, maken het heel interessant. Het lijkt simpel, maar zit ontzettend goed in elkaar!

Kate is een leuk personage. Ze heeft een interessant karakter. Misschien is ze wel een tikkeltje naïef. Met een ander personage (wie dat is, moet jezelf lezen!) vormt ze een leuk duo. Het zijn twee personages om verliefd op te worden.

Naast Kate is er nog een bijzonder perspectief. Dit staat dikgedrukt en je weet pas vrij laat wie dit is. Het is verrassend!

Ashley Elston heeft een strakke, fijne stijl. Het is vlot. Het past perfect bij deze YA (Young adult). Er zitten een aantal goede plottwisten in. Dat einde zit zo goed in elkaar. Wauw!

Zoek je nog een spannende YA? Lees dan ‘Dit is ons verhaal’ en geniet van de spanning en de intriges.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Best of YA Books voor het boek!

*Je kunt dit boek kopen bij de lokale of online boekhandel.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dit is ons verhaal

Auteur: Ashley Elston
Uitgever: Best of YA Books
ISBN ebook: 9789000373451
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789000373444
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge