Recensie: Slikken, kreng! – Pip Lou

De cover is van Jalapeño Books.

De opvallende titel van Slikken, kreng! van Pip Lou liet me lachen en maakte me nieuwsgierig. Iedereen heeft wel een beeld bij deze titel, maar het verhaal is verrassend. Ik vertel je er meer over in deze recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Slikken, kreng!

Hier gaat ‘Slikken, kreng!’ over:

Pip Lou (31) werkt als klinisch logopedist in het ziekenhuis en is Nachtburgemeester van Gouda. Ze kan je als beroepsmatig slikexpert alles vertellen over de lastige strijd van mensen met slikproblemen.

Wanneer ze vervolgens op Tinder aangeeft slikexpert te zijn, verdubbelt de mannelijke interesse en lijkt het over niks anders te kunnen gaan dan de vraag “of ze ook slikt”.

In dit boek combineert Pip verhalen uit haar werk- en privéleven en krijg je een inkijkje in haar bijzondere beroep en de wereld waarin zij zich als vrijgezelle slikexpert begeeft.

Ook lees je wat voor reacties dat oplevert, want als vrouw openlijk en ongegeneerd spreken over seks, blijkt anno 2020 nog steeds niet vrij van taboes.

Mijn mening

‘Slikken, kreng!’ is een bijzondere titel en de aparte cover benadrukt dit. Je hebt direct een beeld bij de titel en de cover. Het is gewaagd om voor deze titel en cover te kiezen. Het zet de toon voor het verhaal.

In het begin moet ik even wennen aan de ruwe, vlotte stijl van Pip Lou. Het is zonder poespas en het is ongepolijst. Hier moet je van houden. Het drukt wel een stempel op dit verhaal.

Pip Lou vertelt bepaalde dingen vrij grof, maar wat er ‘echt’ gezegd wordt, maakt me stil. Deze combinatie vind ik heel bijzonder.

Soms was ik de rode draad kwijt en wist ik niet waar Pip Lou naar toe wilde. Ik snapte niet goed hoe het verhaal was opgebouwd. De stukjes tussendoor over bepaalde taboes vond ik heel goed gedaan. Het zet je echt aan het denken.

Pip Lou is kritisch naar zichzelf, maar durft ook te schoppen tegen maatschappelijke standaarden. Daar heb ik respect voor.

Slikken, kreng! is een verhaal zonder poespas. Het is ruw, grof en vlot geschreven. Pip Lou durft te schoppen tegen de maatschappelijke standaarden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Jalapeño Books voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij de lokale en online boekhandels of via de uitgever!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Slikken, kreng!

Auteur: Pip Lou
Uitgever: Jalapeño Books
ISBN ebook: 1230004077701 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789082667998 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge