Recensie: Dochter van de onderwereld – Theo-Henk Streng

Cover van H!p Publishing

Van auteur Theo-Henk Streng mocht ik zijn thriller Dochter van de onderwereld lezen. Een thriller met een goed plot. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Dochter van de onderwereld

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd. Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij. Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

Mijn mening

‘Dochter van de onderwereld’ heeft een goede cover. Hij spreekt me direct aan. Wat ook fijn is, is dat het meisje niet helemaal herkenbaar is. Er is nog ruimte genoeg om je fantasie te laten werken en hoofdpersoon Nikki een gezicht te geven. Ik vind het altijd jammer als daar geen ruimte voor is.

Het verhaal begint heel krachtig. Het is vanaf de eerste pagina heel spannend. De spanning wordt sowieso goed opgebouwd door Theo-Henk Streng. Het is geschreven in een fijne stijl. Theo-Henk Streng heeft ook een bepaalde warmte in zijn stijl. Dit vond ik een mooi contrast. Je hebt aan de ene kant de ruwheid, hardheid, van het verhaal en aan de andere kant de warme stijl. Heel mooi!

Er is in het verhaal wel een bepaalde afstandelijkheid. Dit kan komen door hoofdpersoon Nikki. Ze is afstandelijk en ze is lastig te lezen. Ze toont haar emoties niet en dat maakt het lastig om je in te leven in haar. De relatie tussen Nikki en haar vader snapte ik niet helemaal. Ik miste een echte band, maar misschien is dat bewust gedaan door de auteur. Ik voelde hem niet helemaal. Het bleef een beetje vlak.

Dit verhaal heeft een enorm goed plot. Het is heel verrassend. Ik had dit einde en bepaalde gebeurtenissen niet verwacht. Ik heb genoten van de wendingen. Wat een spannende thriller!

Dochter van de onderwereld heeft een enorm goed plot! Het is verrassend!

Liefs,

Veronique

Bedankt Theo-Henk Streng en H!p Publishing voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dochter van de onderwereld

Auteur: Theo-Henk Streng
Uitgeverij: H!p Publishing
ISBN E-Book: 9789493266933

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge