Recensie: Eiland van geheimen – Rachel Rhys

We gaan even terug in de tijd. Eiland van geheimen van Rachel Rhys speelt zich af in de jaren 50. In mijn recensie vertel ik je meer over deze roman. Lees je mee?

Het verhaal van Eiland van geheimen

1957: Iris Bailey vindt haar werk als typiste ondraaglijk saai. Ze woont nog altijd bij haar ouders, in Hemel Hempstead. Ze kan fantastisch tekenen en werkt soms op feesten om daar portretten van de gasten te maken. Ondertussen droomt ze ervan om te kunnen leven van haar kunst. Iris kan haar geluk dan ook niet op wanneer ze door de rijke socialite Nell Hardman uitgenodigd wordt in Havana, om daar te tekenen op de bruiloft van haar vader, een beroemde regisseur uit Hollywood.

Het is een droom die uitkomt om te kunnen ontsnappen naar zo’n exotische stad aan zee. Maar Iris merkt al snel dat de cocktails, bedwelmende geuren en azuurblauwe lucht in Havana iets duisters maskeren. Terwijl Cuba aan de vooravond van de revolutie staat en Iris haar hart verliest aan de getroebleerde fotograaf Joe, ontdekt ze dat iemand in de charismatische Hardman familie een vreselijk geheim verbergt. Kan ze de waarheid ontdekken voor al hun levens op het spel komen te staan?

Mijn mening

‘Eiland van geheimen’ neemt je mee terug in de tijd. Je waant je echt in de jaren 50. Het is heel subtiel gedaan. Het is niet op de voorgrond en dat vond ik erg prettig. Het draaide echt om het verhaal.

Iris is een enorm naïef meisje. Wat heb ik haar vaak door elkaar willen schudden. Ze blijft wel een beetje vlak. Ik miste wat diepgang bij haar. Haar verloofde vond ik enorm irritant. Misschien is het ook de tijdgeest van de jaren 50. Zijn gedrag stoorde me gewoon. Verder zijn er veel verschillende namen en hierdoor was ik soms even kwijt wie wie was.

Rachel Rhys brengt op een mooie manier laagjes aan in het verhaal. Ze voegt op een goede manier spanning toe. Er zijn een aantal bizarre wendingen die verrassend zijn. Ik was soms een beetje sprakeloos.

Het is geen roman, maar het is ook geen thriller. Misschien is een spannende roman de beste benaming voor het verhaal. Je moet geen thriller verwachten, maar het heeft wel spannende elementen. Het tempo is goed in balans. De stijl van Rachel Rhys is heel fijn. Ze schrijft heel toegankelijk.

Eiland van geheimen maakte me soms sprakeloos!

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Eiland van geheimen

Auteur: Rachel Rhys
Vertaler: Monique Eggermont
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN Paperback: 9789400514713
ISBN E-Book: 9789044933710

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge