Recensie: Doe niet zo moeilijk – Frank van Marwijk

Doe niet zo moeilijk

Van Uitgeverij Haystack kreeg ik het boek Doe niet zo moeilijk van Frank van Marwijk. In dit boek leert Frank van Marwijk je relativeren. Een boek dat ik graag wilde lezen, want ik maak snel van een mug een olifant. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Doe niet zo moeilijk

Dit staat op de achterkant van het boek ‘Doe niet zo moeilijk’:

Soms lijkt het alsof alles en iedereen jou dwarszit. Frustrerend? Welnee, want jij beheerst de kunst van het relativeren, jou maken ze niet meer gek.
Met dit boek leer je accepteren dat het leven soms tegenzit. Shit happens! Je windt je niet meer op over elke dwarsligger en tegenvaller, want die horen erbij. Je wordt niet langer boos over de dingen waar je toch niets aan kunt veranderen. En je ergert je niet meer als er keuzes gemaakt zijn waar jij niet verantwoordelijk voor bent.
Je leert elke situatie met maximale inzet te benaderen, maar tegelijkertijd onverschillig te zijn over de resultaten. In dit nieuwe boek van gedragsdeskundige Frank van Marwijk, bekend van de bestseller Manipuleren kun je leren, leer je aan de hand van beproefde technieken hoe je de kunst van het relativeren kunt beheersen.

Mijn mening

Frank van Marwijk heeft een fijne schrijfstijl en je wordt direct meegenomen in het verhaal. Het boek leest makkelijk en je wilt door lezen.
Een abstract onderwerp, zoals relativeren, maakt Frank van Marwijk interessant en inspirerend met voorbeelden en mooie zinnen.

Naast de stijl van Frank van Marwijk is ook de vormgeving van ‘Doe niet zo moeilijk’ heel tof! Dit maakt het boek aantrekkelijk om op te pakken en te lezen. De cover spreekt me aan.

Er zitten ontzettend veel boodschappen in dit boek verwerkt. Elke keer dacht ik: “Dit is waardevol!” Je kunt ontzettend veel uit dit boek halen. Het werkt heel motiverend en inspirerend.

Soms is het een beetje herhalend. In het begin wordt er een overzicht gegeven van wat je kunt verwachten. Deze is net iets te lang.

Er worden verschillende theorieën genoemd. Elke theorie wordt direct omgezet naar voorbeelden en de praktijk. Je kunt direct aan de slag. Er zit ook een persoonlijke kant aan het verhaal. Frank deelt eigen ervaringen en gevoelens. Hij toont een mooie kwetsbare kant.

Wanneer je meer wilt leren over relativeren, dan is ‘Doe niet zo moeilijk’ zeker een aanrader! Het is inspirerend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

* Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge