Korte recensie: Vrouwen die grenzen verleggen – Engelien Scholtes

Vrouwen die grenzen verleggen
Cover is van Uitgeverij Aspekt

Van Uitgeverij Aspekt kreeg ik het boek Vrouwen die grenzen verleggen van Engelien Scholtes. Ik was heel benieuwd naar dit inspirerende boek. In deze Korte recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Vrouwen die grenzen verleggen

De achterkant van ‘Vrouwen die grenzen verleggen’:

Wat hebben vrouwen in de afgelopen honderd jaar met hun verworven kiesrecht gedaan? Hoe zelfstandig en zelfredzaam zijn zij geworden? Hebben zij hun talenten ontwikkeld en hun plaats veroverd in een wereld die toch nog dikwijls wordt gedomineerd door mannen? Op deze en andere vragen geven twaalf topvrouwen uit verschillende disciplines en vakgebieden een inspirerend antwoord. Bekende vrouwen die de uitdaging in hun beroep zijn aangegaan en als winnaar uit de strijd zijn gekomen. Zij vertellen enthousiast over hun leven, hun idealen, maar laten ons ook delen in hun angsten en onzekerheden. Het zijn boeiende verhalen die inzicht geven in hun persoonlijke drijfveren en verlangens, verhalen waarin zij hun stem laten horen en hun ervaringen delen met de buitenwereld. Zij laten zien hoe zij hun eigen weg zijn gegaan zonder hun eigenheid en authenticiteit te verliezen. Wellicht zijn het juist deze eigenschappen die hen in staat stelden hun weg naar de top te vinden.

Mijn mening

In Korte recensie geef ik mijn mening in de vorm van een opsomming. In één oogopslag weet je of een boek iets voor je is en wat ik ervan vond! Hier vind je meer informatie over dit concept.

  • Verschillende inspirerende verhalen.
  • Verschillende vrouwen delen hun verhaal. Ze hebben allemaal hun eigen achtergrond en kijken op een bepaalde unieke manier naar de wereld.
  • Engelien Scholtes heeft een fijne stijl.
  • Sommige zinnen lopen soms niet lekker. Hierdoor raakte ik uit mijn leesflow.
  • Soms miste ik een bepaalde diepgang in de interviews. Ik had soms nog net iets meer willen weten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge