Recensie: Dood op kasteel Brémont – M.L. Longworth

Ik las Dood op kasteel Brémont van M.L. Longworth. Een detective met als decor de France Provence. In mijn recensie vertel ik je graag meer erover. Lees je mee?

Het verhaal van Dood op kasteel Brémont

In ‘Dood op kasteel Brémont’ wordt het duo Antoine Verlaque en Marine Bonnet geconfronteerd met twee moorden. Als de edelman en documentairemaker Étienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord? Onderzoeksrechter Verlaque vermoedt boos opzet. Als hij verneemt dat Marine als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische Aix-en-Provence lijkt opeens te wemelen van de mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François – de broer van Étienne – die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren. Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.

Mijn mening

‘Dood op kasteel Brémont’ heeft geen typische cover van een detective. Je zou het eerder een roman kunnen vinden. Je waant je echt even in de Provence in Frankrijk. De kleur paars wordt op een mooie manier verwerkt op de cover.

Het is een rustige detective en het begint nogal kabbelend. Er gebeurt niet veel schokkends tot het onverwachts spannend wordt. De stijl van M.L. Longworth bevat veel details. Je moet hier echt van houden. Ik merkte dat ik door het kabbelende tempo en de hoeveelheid details soms moeite had om mijn aandacht erbij te houden.

Het verhaal heeft leuke personages. Het duo Antoine Verlaque en Marine Bonnet zijn excentriek en passen perfect in het Franse gevoel van de detective. Onderzoeksrechter Antoine Verlaque is een warm personage. Marine Bonnet is lekker enthousiast. Ik vond de combinatie van deze twee personages goud waard. Zij dragen dit verhaal toch een beetje.

Dood op kasteel Brémont heeft leuke personages!

Liefs,

Veronique

Bedankt New Book Collective voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dood op kasteel Brémont

Auteur: M.L. Longworth
Vertaler: Hans E. van Riemsdijk en Marijke Gheeraert
Uitgever: Manteau
ISBN paperback: 9789022338599 
ISBN E-Book: 9789460416811 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge