Recensie: De kleine patisserie in Parijs – Julie Caplin

Ik ben enorm fan van de feelgoodauteur Julie Caplin! Ik las al ‘De kleine theewinkel in Tokyo’ en ‘Het kleine café in Kopenhagen’. Toen ik van Uitgeverij HarperCollins De kleine patisserie in Parijs kreeg, was ik zo enthousiast! Het is een verhaal dat alles heeft. Ik vertel je in mijn recensie graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van De kleine patisserie in Parijs

Nina heeft er schoon genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Dus wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan om daar mee te helpen in een echte patisserie, weet ze niet hoe snel ze ‘au revoir’ moet zeggen. Er is één probleem: de ambitieuze eigenaar van de patisserie, Sebastian Finlay, is uitgeschakeld door een gebroken been, en dat komt zijn humeur niet ten goede. Paniekerig beseft Nina dat ze nu alles in haar eentje moet doen. Kan ze wel voldoen aan de hoge eisen die Sebastian stelt? Wat ook niet goed is voor haar zenuwen, is het feit dat haar onredelijke baas de man is op wie ze al jaren heimelijk verliefd is. Alsof de verrukkelijke eclairs en de delicate macarons niet al verleidelijk genoeg zijn…

Mijn mening

Na twee boeken van Julie Caplin weet je wat je kunt verwachten: een ultieme feelgood! ‘De kleine patisserie in Parijs’ is misschien nog wel leuker dan de eerdere boeken. Het is echt een fijn verhaal. Het is vrolijk en een tikkeltje speels. De covers van voorgaande boeken zijn prachtig, maar ook de cover van deze feelgood mag er zijn. Het is heel mooi. Je krijgt zin om het verhaal te lezen.

De personages zijn menselijk. Ze zijn gezellig en gewoon heel fijn. Je sluit ze langzaam in je hart. Nina is een leuk personage. Ze is een echte spring-in-’t-veld en heel enthousiast. Op een luchtige manier brengt Julie Caplin lagen aan. Het gaat gewoon vanzelf. Het kost geen moeite en het voelt heel natuurlijk.

Je waant je echt in Frankrijk. Ik kreeg tijdens het lezen zin in een weekendje Parijs. Je rook bijna de croissants en het stokbrood. De eclairs kon ik bijna proeven. De macarons kon ik bijna aanraken.

Het hele verhaal ademt feelgood. Het is gewoon een heerlijk verhaal. Als je de vorige verhalen leuk vond dan ga je ook zeker van ‘De kleine patisserie in Parijs’ genieten. Het is fantastisch!

De kleine patisserie in Parijs ademt feelgood. Het is een heerlijk verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kleine patisserie in Parijs

Auteur: Julie Caplin
Vertaler: Jolanda te Lindert
Uitgever: HarperCollins
ISBN paperback: 9789402710526 
ISBN E-Book: 9789402766127 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge