Recensie: Drijfzand – Marina Defauw

Van uitgeverij Phoenix Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Drijfzand van Marina Defauw. Vandaag vertel ik je meer over dit jeugdboek. Lees je mee?

Het verhaal van Drijfzand

Antwerpen, 23 juni Je moet me echt helpen. Anders zal ik alles aan je ouders vertellen. Dit geheim kan ik niet alleen dragen. Als je mijn vriend bent, dan is er toch niets aan de hand? C.

De dertienjarige Jolien Wouters is na een lezing op school erg onder de indruk van jeugdschrijfster Karen Roelens. In een e-mail vertrouwt ze haar grote geheim toe. Ze wil schrijfster worden. Joliens bewondering slaat over in aanbidding als Karen haar mails beantwoordt en zelfs aanbiedt te helpen met haar verhaal. Jolien droomt van een vampierverhaal, maar volgens Karen moet Jolien over haar eigen leven schrijven. Dat ziet ze helemaal niet zitten. Ne enkele mislukte schrijfpogingen gaat Jolien op zoek naar inspiratie. Op zolder vindt ze geheimzinnige brieven, waarover ze enthousiast met Karen mailt. Tot Karen opeens niet meer antwoordt…

Mijn mening

De voorkant van ‘Drijfzand’ is tof. De vormgeving aan de binnenkant is heel mooi gedaan. Het is een heel aantrekkelijk boek.

Marina Defauw heeft een fijne stijl. Het leest heel gemakkelijk. De doelgroep, de jeugd, kan dit boek goed lezen. Daarnaast zitten er herkenbare gebeurtenissen in het verhaal. De gesprekken zijn soms wel een beetje ongeloofwaardig en soms vraag ik me af of een puber echt zo zou reageren. Ik raakte hierdoor uit mijn leesflow, omdat ik me dingen begon af te vragen.

Soms miste ik ook de rode draad en was het niet helemaal duidelijk waar het verhaal naar toe zou gaan. De personages zijn normaal en ze zullen herkenbaar zijn voor de lezer. Je krijgt niet zo goed hoogte van Jolien. Marina Defauw durft wel heftige onderwerpen aan te snijden en dat vind ik knap. Sorry, ik ga je geen spoilers verklappen over welke onderwerpen.

Het einde van ‘Drijfzand’ komt onverwachts verwacht. Dit klinkt een beetje vaag. Ik ga het je proberen uit te leggen. Je denkt te weten hoe het zit, maar het komt sneller dan je verwacht. Het einde is daarnaast heel mooi en passend bij de rest van het verhaal.

Drijfzand is een verhaal vol herkenbare gebeurtenissen die past bij de doelgroep van het boek!

Blogtour Drijfzand

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Drijfzand’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Phoenix Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Drijfzand

Auteur: Marina Defauw
Uitgever: Phoenix Books
ISBN paperback:  9789083202815 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge