Recensie: Droog Water – Maxime Paredis

Het is weer tijd voor een thriller! Ik las Droog Water van Maxime Paredis. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Droog Water

Vanuit het niets krijgt Alexandra een ongemarkeerde envelop toegestuurd. Tussen krantenknipsels over twee recente moorden vindt ze een foto van haar jongere zus Andrea, die acht jaar geleden tijdens een schooluitstap is verdronken. Haalt iemand een zieke grap met haar uit? Of insinueert de anonieme afzender echt dat de dood van haar zus meer dan een ongeluk was?

Mijn mening

‘Droog Water’ heeft een intrigerende titel. Het is zo’n mooie tegenstelling. Het klinkt ook een beetje mysterieus. De cover spreekt me aan. Het is misschien wel een typische cover voor een thriller.

Het verhaal begint goed en het tempo zit er goed in. Later zwakt het tempo een beetje af en wordt het een tikkeltje traag. Het tempo had voor mij lekker hoog mogen blijven. Ik denk dat het verhaal je dan nog meer zou pakken.

De flaptekst is kort en het maakt je nieuwsgierig. Tijdens het lezen ga je gebeurtenissen met elkaar verbinden. Soms was het een tikkeltje vaag en had ik het gevoel alsof ik informatie miste.

De stijl van Maxime Paredis is fijn. Het is Vlaams, maar als Nederlandse lezer vond ik dat niet storend. Het leest gewoon fijn. Wat me opviel, was de grote regelafstand. Hier moest ik even aan wennen.

Lars, de partner van Alexandra, is lastig te peilen. Ik snap wel waarom de auteur hiervoor heeft gekozen. Sorry, voor de vaagheid, maar ik wilde dit toch even aankaarten. Alexandra is een krachtig personage. Ze maakt een mooie groei door en draagt deze thriller op een goede manier.

Het einde is heel goed gedaan. Deze thriller heeft een interessant plot. Dit was mijn eerste kennismaking met Maxime Paredis en ik ben wel benieuwd naar meer.

Droog Water heeft een interessant plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Phoenix Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Droog Water

Auteur: Maxime Paredis
Uitgever: Phoenix Books
ISBN Paperback: 9789083254043

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge