Recensie: Toetanchamon – Dick Harrison

Toetanchamon spreekt bij iedereen wel tot de verbeelding. Een aantal jaar geleden ging ik zelfs met mijn vader naar een tentoonstelling over deze farao. Toen ik van Uitgeverij Omniboek het persbericht over Toetanchamon van Dick Harrison las, was ik direct nieuwsgierig. Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Toetanchamon

De Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison beschrijft in ‘Toetanchamon’ het leven van de jonggestorven farao, van zijn jeugd in Amarna onder het vervloekte regime van zijn vader, zijn regeerperiode in Memphis tot zijn graf in Thebe. Honderd jaar na de ontdekking van de tombe van Toetanchamon door Howard Carter en tweehonderd jaar na de ontcijfering van de steen van Rosetta staat Egypte dit najaar in het middelpunt van de belangstelling. ‘Toetanchamon’ van Dick Harrison is in kleur en voorzien van afbeeldingen van veel van de 5400 objecten uit Toetanchamons grafkamer.

Mijn mening

‘Toetanchamon’ is beschikbaar als e-book en hardcover. Er staan heel veel afbeeldingen en illustraties in. Ik heb hier echt van genoten. Ze laten zo’n goed beeld van de grafkamer van Toetanchamon zien. Ik vind het verbazingwekkend. Het is zo prachtig!

Dick Harrison heeft een fijne stijl. Het is heel duidelijk geschreven. Het boek staat vol met informatie over de context van de tijd van Toetanchamon. Het duurt wel even voor het boek echt over Toetanchamon gaat. In het begin gaat het over de tijd, zijn voorouders, het leven en alles eromheen. Ik had liever iets meer gelezen over de farao. Verwacht je dat het vooral gaat over Toetanchamon dan kom je een beetje bedrogen uit.

Ik miste in het boek hoofdstuknummers. Het voelde voor mij als een groot verhaal. Ik had het fijner gevonden als er hoofdstukken werden aangeduid. Het miste hierdoor structuur. Het voelde heel overweldigend.

‘Toetanchamon’ is een heel interessant boek voor de liefhebber van geschiedenis. Het was interessant!

Toetanchamon is het boek voor de liefhebber van (Egyptische) geschiedenis!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Omniboek voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Toetanchamon

Auteur: Dick Harrison
Vertaler: Ger Meesters
Uitgever: Uitgeverij Omniboek
ISBN hardcover: 9789401918459
ISBN e-book: 9789401918473

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge