Recensie: Dubbelblind – Edward St Aubyn

Dubbelblind van Edward St Aubyn sprak me aan vanwege de cover. Hij is bijna net zo fragiel als het verhaal. Ik vertel je in mijn recensie graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Dubbelblind

Als Olivia een nieuwe liefde ontmoet, de bioloog Francis, net op het moment dat haar beste vriendin Lucy terugkeert uit New York, wordt haar serieuze academische bestaan opgevrolijkt. Haar band met Francis is al meteen verrassend intiem. Olivia wil haar nieuwe levensgeluk dolgraag delen met Lucy, maar Lucy heeft zelf nieuws dat het drietal heel dicht bij elkaar zal brengen.
In de maanden die volgen zullen ook Olivia’s ouders, beiden psychoanalyticus, Lucy’s baas Hunter en een jonge buitenstaander, Sebastian, nauw betrokken raken bij deze vriendenkring.

In zijn grote nieuwe roman ‘Dubbelblind’ behandelt Edward St Aubyn thema’s als erfelijkheid, vrijheid en de verhalen die we over onszelf vertellen. Hij schrijft overtuigend over ecologie, psychoanalyse, genetica en neurowetenschap, maar ook, en misschien nog wel meer, over liefde, angst en moed.

Mijn mening

‘Dubbelblind’ heeft een prachtige cover. Hij is bijzonder. De vleugels lijken bijna doorzichtig. Het verhaal is net zo breekbaar als de cover. Ik vind het een hele mooie cover. De titel vind ik ook toepasselijk.

Je moet houden van de stijl van Edward St Aubyn. De zinnen zijn lang en doorspekt met details. Het is een warme stijl. Edward St Aubyn gebruikt graag metaforen en heeft een kenmerkende stijl. Je krijgt veel extra informatie. Soms is het wel een beetje te veel informatie. Sommige zinnen zijn echte pareltjes. Door de hoeveelheid informatie en de langere zinnen leest het verhaal wat trager weg.

In ‘Dubbelblind’ zitten veel personages en eigenlijk vraag je je af om wie het nu draait. Eigenlijk zijn het allemaal hoofdpersonages in hun eigen verhaallijn. Je kunt hierdoor soms even de draad kwijtraken.

Edward St Aubyn durft heftige thema’s aan te snijden. De emoties spatten van de pagina’s. Het is een verhaal vol interessante onderwerpen. Ze zijn zo uiteenlopend. Het is een zwaardere roman en je moet wel je hoofd bij het verhaal houden. Naast de informatieve kant is het verhaal warm, rauw, heftig, mooi en puur. Ik heb genoten van deze roman!

Dubbelblind is informatief, puur, warm, rauw, heftig en heel mooi!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Prometheus voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dubbelblind

Auteur: Edward St Aubyn
Vertaling: Nicolette Hoekmeijer
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
ISBN paperback: 9789044647099 
ISBN E-book: 9789044647105 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe recensies en andere blogposts in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge