Recensie: Een glimp van jou – Holly Miller

Een glimp van jou

Van Uitgeverij HarperCollins mocht ik al eerder de roman Een glimp van jou van Holly Miller lezen. Vanaf vandaag is dit boek verkrijgbaar en kun jij deze mooie roman ook lezen. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Een glimp van jou

Hier gaat ‘Een glimp van jou’ over:

Zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt?

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Mijn mening

De flaptekst en cover van ‘Een glimp van jou’ spraken me direct aan. De titel is goed gekozen.

Doordat op de cover staat, De mooiste liefdesroman die je dit jaar zult lezen, werd de lat heel hoog gelegd. Ik weet niet of ik het de mooiste liefdesroman van dit jaar vond, maar hij was wel bijzonder. Ergens deed het verhaal me denken aan de verhalen van Jojo Moyes.

Joel en Callie zijn twee leuke personages. Joel geeft het verhaal iets extra’s. Soms zijn de personages echter wat vlak en miste ik bepaalde diepgang. De afwisseling van perspectief (het ene hoofdstuk is vanuit Joel en het andere hoofdstuk vanuit Callie) maakt het verhaal dynamisch en geeft het verhaal vaart.

‘Een glimp van jou’ bestaat uit verschillende delen (meer ga ik je er niet over vertellen). Bij het tweede deel krijg je een idee over het verhaal en hoe het zou kunnen aflopen. Soms is het een ietwat kabbelend verhaal, maar de intense liefde tussen Joel en Callie maakt veel goed.

Wat heeft Holly Miller een hartverwarmende stijl. Het is warm, vloeiend en gewoon heel mooi. Ik heb genoten van haar stijl.

Een glimp van jou is een bijzonder liefdesverhaal met een originele invalshoek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale en online boekhandel.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een glimp van jou

Auteur: Holly Miller
Uitgever: HarperCollins
ISBN paperback: 9789402705447
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge