Recensie: Zullen we het liefde noemen? – Tine Bergen

Zullen we het liefde noemen?

Ik kreeg een leuk berichtje van Tine Bergen met de vraag of ik een liefdesbrief wilde ontvangen. Ik vond het originele promotie van een boek. In dit artikel laat ik je de ‘liefdesbrief’ zien en vertel ik je meer over Zullen we het liefde noemen? Lees je mee?

Het verhaal van Zullen we het liefde noemen?

Hier gaat ‘Zullen we het liefde noemen?’ over:

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?
Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.
Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Promotiepakket

Ik vond de promotie van deze thriller heel origineel. Ik kreeg een aantal weken voor verschijnen een promotiepakket met de liefdesbrief (en ik dacht: wat is dit nu weer? Ik was even vergeten dat het pakket zou komen…) en een aantal goodies. Later volgde het boek.

Promotiepakket

Mijn mening

Toen ik het promotiepakket kreeg, viel me de bijzondere vormgeving van het boek me al op. Dit werd versterkt toen ik het boek in handen had. De letters en de vingerafdrukken zijn in reliëf. Dit geeft het boek een mysterieus tintje. Het is een cover die mij zou opvallen en die ik zou oppakken in de boekhandel.

In het begin moest ik even wennen. Tine Bergen heeft een bijzondere stijl met korte zinnen. Daarnaast zitten er veel herhalingen en terugblikken in. De hoeveelheid flashbacks waren voor mij iets te veel. Aan de andere kant leer je hierdoor wel Esther goed kennen. Je begrijpt door de terugblikken de keuzes van Esther beter. Esther is wel een goed uitgewerkt personage.

De korte hoofdstukken zorgen voor vaart in het verhaal. Je leest zo nog een aantal hoofdstukken.

De spanning wordt subtiel opgebouwd en in je hoofd begint zich een verhaal te vormen. Misschien is het plot niet verrassend, het is wel een thriller die je laat nadenken over bepaalde thema’s, zoals hoever ga jij voor liefde? Het is bijzonder dat Tine Bergen deze thema’s op deze manier bespreekbaar durft te maken.

Zullen we het liefde noemen? heeft een mooie, bijzondere cover. De spanning wordt subtiel opgebouwd.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Vrijdag en Tine Bergen voor het boek!

Je kunt het boeken bestellen bij de lokale of de online boekhandel, zoals Bol.com

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zullen we het liefde noemen?

Auteur: Tine Bergen
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
ISBN paperback: 9789460018862 
Prijs paperback: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge