Recensie: Een Robbie & Lowina mysterie: De man die zijn geweten ontlastte – Anne van Doorn

De man die zijn geweten ontlastte

Van E-Pulp Publishers kreeg ik de detective De man die zijn geweten ontlastte van Anne van Doorn. Ik ben gek op detectives, dus hier keek ik enorm naar uit. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal Een Robbie & Lowina mysterie – De man die zijn geweten ontlastte

In 1983 verdween Tessa spoorloos. Was zij een vrouw met een zwartgeblakerde ziel, of het slachtoffer van liefdeloosheid?
Najaar 1983 liep Tessa Verwold weg uit een christelijke woongemeenschap in Hooglanderveen. Zij werd gezien als de aanstichtster van een bijna dodelijke vechtpartij in de Amersfoortse binnenstad. Na haar verdwijning is de jonge vrouw echter nooit meer gezien. Zomer 2018 meldt een man zich bij recherchebureau Research & Discover in Leiden. Hij is stervende en wil een bekentenis afleggen. Maar na zijn dood ontdekt rechercheur Robbie Corbijn samen met zijn assistente Lowina de Jong dat de man heeft gelogen. Wat is het ware verhaal van de verdwijning van Tessa Verwold en wie is daarvoor verantwoordelijk? De twee speurders worstelen zich door een web van leugens, intriges en moord!

Mijn mening

De proloog van ‘De man die zijn geweten ontlastte’ is bijzonder. Het is apart en trekt je direct in het verhaal. Het heeft me direct.

Deze detective is geen standaard detective-verhaal. Het is enorm spannend en onvoorspelbaar tot het laatste moment. De hoeveelheid namen maken het soms een beetje verwarrend. Hierdoor raakte je soms de draad kwijt.

De verschillende gebeurtenissen stapelen zich op en je krijgt eigenlijk steeds meer vragen. Uiteindelijk krijg je op alle vragen een antwoord en wordt het verhaal mooi rond. Dit verhaal zit enorm gelikt in elkaar. Het is zo verrassend.

Ik vond het duo, Robbie en Lowina, heel origineel. Ze zijn geen alledaags duo en je kunt ze eigenlijk niet doorgronden. Je leert Lowina goed kennen, maar van Robbie kreeg ik geen hoogte.

Dat einde is heel bijzonder. Het kan hierna alle kanten op gaan in de serie. Ik ben benieuwd of de serie verder gaat en op welke manier. Meer ga ik niet zeggen, want dan verraad ik misschien iets.

De man die zijn geweten ontlastte zit gelikt in elkaar. Het duo Robbie en Lowina zorgt voor verrassingen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt voor het boek E-Pulp Publishers!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge