Recensie: Een Sam Larssen mysterie 1 t/m 3 – Leslie Anne Stevens

Covers van Kobo

Het is tijd voor de recensie van drie verhalen! Ik las de serie over Sam Larssen van Leslie Anne Stevens. Ik vertel je graag meer over deze thrillers. Lees je mee?

Het verhaal van Verloren onschuld


Wanneer de veertienjarige Meredith van Beuningen-Heijmans op een dag verdwijnt uit het huis van haar welgestelde familie, meldt haar moeder Thérèse zich bij Sam Larssen, een privédetective gespecialiseerd in het opsporen van vermiste personen. Ze is ervan overtuigd dat haar dochter ontvoerd is. De politie heeft echter na een kort onderzoek besloten dat ze is weggelopen.

Sam verdiept zich in de gerespecteerde en adellijke familie Van Beuningen-Heijmans, die al eeuwenlang een grote rol speelt in de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven. Maar hij wordt niet bepaald door iedereen met open armen ontvangen.

Ondanks alle tegenwerking ontdekt hij dat er zich heel wat duistere zaken afspelen achter het smetteloze en indrukwekkende imago. De familie heeft vele vijanden en lijkt ook nog eens betrokken te zijn geraakt bij een internationaal misdaadsyndicaat, actief in drugssmokkel, mensenhandel en prostitutie.

Sam begrijpt al snel dat Meredith in groot gevaar verkeert, en dat hij haast moeten maken wil hij haar levend terugvinden.

Mijn mening

De serie heeft mooie covers. Ze passen goed bij elkaar. De verwijzing naar het meisje snap ik na het lezen van de verhalen heel goed. Ik miste alleen even een cijfer o.i.d. op de cover, zodat je weet in elke volgorde je de verhalen kunt lezen.

In het begin is ‘Verloren onschuld’ een tikkeltje traag. Soms heb ik het idee dat er informatie uit de lucht komt vallen en snap ik niet zo goed waar het vandaan komt of hoe Sam bijvoorbeeld iets ontdekt.

Het is een spannend verhaal met een goede opbouw. Het is verrassend en zit tof in elkaar! Je kunt de serie het beste achter elkaar lezen. Je krijgt zo de minste spoilers namelijk.

Sam Larssen en zijn partner passen goed bij elkaar. Het is een interessant duo. Dit eerste deel is een mooi opstapje voor het vervolg van de serie.

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal van Duivelse liefde


Sam Larssen wordt gevraagd om hulp bij het opsporen van Linda Vredesteijn, een studente psychologie van wie al een tijd niets meer is vernomen. Linda is altijd al een beetje dwars geweest en haar vrienden denken dat ze zich weer in een of ander avontuur gestort heeft. Maar haar zus vreest dat er iets ernstigs met haar gebeurd is.

Al snel ontdekt Sam dat Linda connecties had met Stellar, een cult onder leiding van de charismatische Raja die mensen leert hoe ze zich los kunnen maken van hun materiële bestaan en zo weer zin kunnen geven aan hun leven. Linda is in de maanden voor haar verdwijning gezien in het gezelschap van een aantal Stellar-leden, maar Raja claimt nooit van haar gehoord te hebben.

Wanneer Sam het nieuws ontvangt dat er in Drenthe, vlak bij het plaatsje Exloo, een paar weken eerder het lichaam van een dode vrouw is gevonden, krijgt de zaak onverwacht een vreemde wending. Want, hoewel is vastgesteld dat het om een andere vrouw gaat, wordt bij haar lichaam wel het identiteitsbewijs van Linda aangetroffen.

Wat is de connectie tussen de vrouw, Linda, en Stellar? En lukt het Sam om de waarheid boven tafel te krijgen voor het te laat is?

Mijn mening

‘Duivelse liefde’ is het tweede deel van de serie. Het is een spannender deel dan de voorganger. Je kent Sam, maar je leert hem nog niet helemaal kennen. Je bent benieuwd naar meer van hem. Hij is een interessant personage.

Het verhaal lijkt in de basis op het eerste deel. Het plot heeft iets voor de hand liggends, maar toch verrast het je. Er zitten een aantal goede twists in.

Dit tweede deel is mijn favoriet. Het is gewoon een leuke detective! Ik heb genoten!

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal van Gestolen verleden


Op een druilerige ochtend ontdekt privédetective Sam Larssen het lichaam van de kunstenares Helma de Vries-dos Santos in een flat in de Amsterdamse Van Galenbuurt. Ze blijkt te zijn vermoord en haar lichaam is op beestachtige wijze toegetakeld. Terwijl hij buiten op de politie wacht, vraagt Sam zich af of het toeval is dat juist híj het lichaam ontdekt of dat er opzet in het spel was. Hij krijgt de opdracht om de dochter van Helma, Sofie, die na de moord spoorloos is verdwenen, op te sporen.

Sam duikt in het verleden van Helma en komt erachter dat zij in de jaren tachtig hoorde bij een anarchistische commune. Hij komt in zijn zoektocht naar Sofie een internationale bende op het spoor die handelt in ontvoerde kinderen en stuit daarbij op iets geheel onverwachts, dat zijn hele leven op zijn kop zet: een aanwijzing dat deze bende misschien iets te maken heeft met Sams eigen familie en verleden… Kan hij Sofie vinden voor er nog meer doden vallen?

Mijn mening

‘Gestolen verleden’ heeft wat meer vaart. Het loopt soepeler en sneller dan de voorgaande delen. Er zit veel actie in dit verhaal.

Daarnaast is het verhaal gevoeliger en persoonlijker. Je leert Sam kennen, maar je komt nog niet helemaal bij hem. Ik denk dat er nog meer in dit personage zit.

Dit verhaal heeft een mooi lijntje naar het eerste verhaal. Ik houd van zulke kleine verwijzingen naar eerdere delen in een serie. Je krijgt hierdoor wel spoilers van eerdere delen. Het verhaal heeft een leuke insteek, maar blijft wel een tikkeltje oppervlakkig.

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor de boeken!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een Sam Larssen mysterie

Auteur: Leslie Anne Stevens

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge