Recensie: Hoe vind je zelf dat het gaat? – Bart Römer


Als je me al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op de boeken van Baantjer. De televisieserie met Piet Römer als De Cock is ook een grote favoriet van mij. Hoe vind je zelf dat het gaat? is de roman van Bart Römer. Hij is meer dan 50 jaar ‘de zoon van Piet’ geweest. In zijn nieuwe boek deelt hij 12 lessen van zijn vader en 1 les van zijn moeder. Ik vertel je graag meer over dit mooie boek. Lees je mee?

Het verhaal van Hoe vind je zelf dat het gaat?

Meer dan 50 jaar was hij ‘de zoon van Piet’, eentje van Römer. Wanneer zijn vader overlijdt, vraagt Bart zich voor het eerst af: wie ben ik eigenlijk zelf? Het zoeken naar het antwoord op die vraag, is de kern van dit verhaal. Aan de hand van 12 lessen van zijn vader en 1 van zijn moeder vertelt Bart ons over vader en moeder Römer, de opvoeding die zij gaven en de dynamiek van het gezin. Hoe was het om op te groeien met zo’n bekende vader? Hoe heeft hij Piets nukken en grillen, zijn warmte en gulheid en zijn enorme talent voor het spelen van rollen en het vertellen van verhalen ervaren? Het kind duidt zijn vader, de man zoekt zichzelf.

Mijn mening

Toen ik ‘Hoe vind je zelf dat het gaat?’ zag, was ik direct nieuwsgierig. Als groot fan van de acteur Piet Römer was ik vooral bedoeld naar de man achter mijn favoriete personage De Cock uit de televisieserie Baantjer. Dit boek van Bart Römer is veel meer dan dit.

De cover is simpel en nodigt uit om te lezen. Het is een foto van Bart met zijn bekende vader. De kleur groen geeft het een fris randje.

Bart Römer heeft een fijne stijl. Het is een kwetsbaar en eerlijk relaas over het leven met een bekende vader, maar ook de vraag wie jezelf bent komt aan bod. Je krijgt een kijkje in het leven van Bart Römer en zijn familie. Het is heel bijzonder hoe open Bart Römer is over bepaalde situaties. Het is veel meer dan ‘de zoon van Piet’. Het gaat ook over de liefde voor zijn vader.

De verschillende hoofdstukken bevatten de verschillende lessen van zijn vader en zijn moeder. Het is inspirerend. Je haalt eruit wat je op het moment van lezen mag horen. Ik heb enorm genoten van boek. Een nieuwe favoriet!

Hoe vind je zelf dat het gaat? is een kwetsbaar en eerlijk relaas over de liefde van Bart voor zijn vader.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Liefs,

Veronique

Bedankt Pepper Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hoe vind je zelf dat het gaat?

Auteur: Bart Römer
Uitgever: Pepper Books
ISBN e-book: 9789020630374 
ISBN hardcover: 9789020608199  

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge