Recensie: Tuesday Mooney gaat in het zwart –


Vandaag heb ik de recensie van een bijzondere roman voor je. Ik las Tuesday Mooney gaat in het zwart van Kate Racculia. Het deed me ergens een beetje denken aan Sherlock Holmes. Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Tuesday Mooney gaat in het zwart

Tuesday Mooney is prima tevreden met haar leven: haar tijd besteedt ze liever aan puzzels dan aan mensen. Als de excentrieke miljardair Vincent Pryce overlijdt en Tuesday hoort dat hij zijn geld nalaat aan de eerste persoon die zijn speurtocht tot een goed einde brengt, gaat Tuesday de uitdaging aan. Maar al snel begint Tuesday zich af te vragen of ze deze intrigerende speurtocht wel tot een goed einde zal brengen. Want om de puzzels van Vincent Pryce op te kunnen lossen, moet ze eerst het raadsel van haar eigen verleden onder ogen zien…

Mijn mening

‘Tuesday Mooney gaat in het zwart’ heeft een leuke cover. Hij is lekker vrolijk en de gele kleur maakt het fris. De blauwe accenten laten het boek opvallen. De flaptekst is duidelijk en maakt je nieuwsgierig.

Kate Racculia heeft een stijl waar ik heel erg aan moest wennen. Het is vlot, maar tegelijkertijd ook all over the place. Het is misschien een beetje te veel van alles. Er zitten veel personages in het verhaal en er zijn veel (onnodige) details aanwezig. Je kunt je niet goed in inleven in Tuesday Mooney, want het is te veel. Hierdoor kan het verhaal vermoeiend zijn.

Het is een apart verhaal. Het is vreemd, maar tegelijkertijd ook verfrissend en sprankelend. Het is ergens ook sinister. Het oplossen van de puzzels deed me trouwens een beetje denken aan Sherlock Holmes. Het plot verraste me uiteindelijk wel, maar ik bleef een beetje in verwarring achter.

Tuesday Mooney gaat in het zwart heeft een verrassend plot.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Tuesday Mooney gaat in het zwart

Auteur: Kate Racculia
Vertaling: Lia Belt
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN e-book: 9789026155895
ISBN paperback: 9789026155888  

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge