Recensie: Een schitterend plan – Amanda Wen

Vandaag heb ik de recensie van een hele mooie roman voor je. Ik las Een schitterend plan van Amanda Wen. Wat is dit een mooi verhaal! Ik vertel je graag meer erover. Lees je mee?

Het verhaal van Een schitterend plan

In ‘Een schitterend plan’ van Amanda Wen is de afkomst van Sloane Kelley voor haar een raadsel. Haar moeder heeft haar na haar geboorte achtergelaten bij adoptie-ouders en is daarna uit beeld verdwenen. Nu helpt Sloane in haar werk als museumcurator anderen om dichter bij hun roots te komen.

Tot ze op een dag op een negentiende eeuws dagboek stuit. Het is het begin van een zoektocht met een uitkomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening

‘Een schitterend plan’ is een heel warm verhaal en vanaf de eerste pagina voel je de liefde van de pagina’s afspatten. Het is gewoon heel mooi.

Het is daarnaast ook verfrissend. Je leest niet alleen maar oude dagboekfragmenten en hier en daar ga je terug naar het heden. De nadruk ligt op het ‘nu’ en hoe dat overeenkomt met het verleden. Deze afwisseling is zo goed in balans. De belangrijkste fragmenten krijg je te lezen en dat doet het tempo van het verhaal goed. Het is hierdoor niet saai.

Het geloof speelt een mooie rol in het verhaal. Het kan misschien te veel zijn als je hier niks mee hebt. Ik vond het juist een mooie extra. Sloane Kelly is een mooi personage. Ze ontwikkelt zich op een goede manier. De andere personages zijn heel warm. Misschien gooide ik wel soms de namen door elkaar, maar dat is het enige minpuntje van dit mooie verhaal.

Amanda Wen heeft een fijne stijl. Er zit iets warms en liefdevols in haar stijl. Daarnaast raakt ze je in je hart. De emoties komen tot hun recht en er zit een hele toffe wending in. Ik vond dit zo’n mooie roman. Het einde is prachtig! Ik heb genoten van dit mooie verhaal.

Een schitterend plan is prachtig!

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel en via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een schitterend plan

Auteur: Amanda Wen
Vertaling: Daniëlle Visser
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN Paperback: 9789029733106
ISBN E-book: 9789029733113

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge