Recensie: Een streepje tegen – Wendy de Liefde

Van auteur Wendy de Liefde mocht ik haar debuutroman Een streepje tegen lezen en meedoen aan de blogtour. Het is een eer om de tour af te mogen sluiten! Wat was dit een eerlijk en kwetsbaar verhaal. In mijn recensie vertel ik je er graag meer over.

Het verhaal van Een streepje tegen

Hier gaat ‘Een streepje tegen’ over:

Het verhaal van Sarah, (bijna)dertiger met een laag zelfbeeld, middelmatig vertrouwen in De Man, maar vooral hoge verwachtingen van het leven. Een Streepje Tegen Als na een jarenlange zoektocht De Ware eindelijk op Sarahs pad komt, is de weg naar haar ultieme droom – moeder worden – nog maar kort. Denkt ze. Dan blijkt die route meer hobbels te kennen dan ze van tevoren had ingecalculeerd… Wat volgt is een ploeterende zoektocht, waarin Sarah voor grootse beslissingen komt te staan. Want wat als De Ware toch niet De Ware blijkt te zijn? En wat als je hoofd en hart allesbehalve op één lijn liggen met elkaar? Lukt het haar om, ondanks alle tegenslagen, haar droom te verwezenlijken? Een meeslepend verhaal over (zelf)liefde, vriendschap en acceptatie.

Mijn mening

De titel van deze debuutroman is mooi gekozen. Het krijgt een hele dubbele betekenis na het lezen van dit verhaal. De voorkant vind ik minder aantrekkelijk. Hij zou me niet snel opvallen in de winkel. Jammer, want het verhaal is ontzettend mooi.

De stijl van Wendy de Liefde is warm en nodigt je uit om te lezen. Wendy heeft de kracht om je weg te laten dromen. De korte hoofdstukken zorgen voor vaart. Ondanks dat er veel tijd verstrijkt, voelt het niet te snel aan. Het is precies in goede verhouding. Gewoon geen gedoe en poespas.

Het onderwerp is heftig. En ik kan me voorstellen dat dit een heel gevoelig onderwerp is. Ik denk dat een waarschuwing op de achterkant misschien op zijn plek is. Het is een verhaal dat je kan overvallen.

Het is een emotioneel verhaal, maar soms vond ik de emoties van de personages wat vlak. Ik kreeg geen hoogte van de personages, maar ik kon wel meeleven met ze. Sarah is trouwens een heel herkenbaar personage.

‘Een streepje tegen’ is een heel mooi verhaal. Het is zo kwetsbaar. Ik vind het knap dat Wendy de Liefde verhaal dit verhaal geschreven heeft. Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur!

Een streepje tegen is een heel mooi debuut.

Blogtour Een streepje tegen

Ik mag de blogtour afsluiten met mijn recensie! De bovenstaande bloggers deden ook mee aan de blogtour.

Liefs,

Veronique

Bedankt Wendy de Liefde voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een streepje tegen

Auteur: Wendy de Liefde
Uitgever: Uitgeverij Adnan
ISBN paperback:  9789490983994

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge