Recensie: Een tijd om nooit te vergeten – Jennifer Robson

Toen ik hoorde van de historische roman Een tijd om nooit te vergeten van Jennifer Robson was ik direct enthousiast. Wie wil er nu niet lezen over de trouwjurk van Queen Elizabeth? In mijn recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Een tijd om nooit te vergeten

Hier gaat ‘Een tijd om nooit te vergeten’ over:

Een meeslepende historische roman over twee borduursters die de bruidsjapon van prinses Elizabeth maken, niet wetend dat dit hun leven voorgoed zal veranderen.

‘Een tijd om nooit te vergeten’ van Jennifer Robson biedt een uniek en aangrijpend inkijkje in het atelier waar de beroemde bruidsjapon van prinses Elizabeth werd gemaakt.

In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst. Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.

Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de transformerende kracht van liefde.

Mijn mening

‘Een tijd om nooit te vergeten’ is een heerlijk verhaal. Ben je gek op historische romans? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Het verhaal gaat over drie vrouwen, maar elke verhaallijn is anders qua tijd (heden, verleden). De verschillende verhaallijnen maken dit een aangenaam verhaal om te lezen. Langzaam ontvouwen de personages zich en heden en verleden kruipen langzaam naar elkaar toe.

De stijl van Jennifer Robson bevat veel details. Misschien soms een beetje te veel. Je went wel snel aan haar stijl en de vele details. Ik houd van details van bijvoorbeeld huizen, jurken, hoe het leven was, etc. In ‘Een tijd om nooit te vergeten’ kon ik mijn hart ophalen. De jurk van prinses Elizabeth staat centraal en je krijgt een heel mooi beeld van de trouwjurk.

De details zie je ook terug in hoeveel bijvoorbeeld een treinticket kost. Het geeft je een realistisch beeld van hoe het leven in Londen was.

Soms leek het verhaal voorspelbaar, maar dat is het zeker niet. Je denkt te weten hoe het verhaal zal lopen, maar schijn bedriegt. Jennifer Robson zet je mooi op het verkeerde been.

Een heftige gebeurtenis zal je op scherp zetten en zorgen voor de nodige emoties (sorry niet meer spoilers). ‘Een tijd om nooit te vergeten’ is meeslepend en hartverwarmend. Het kruipt onder je huid en het is een verhaal dat nog even suddert.

Een tijd om nooit te vergeten is meeslepend en hartverwarmend. Het kruipt onder je huid!

Liefs,

Veronique

*Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een tijd om nooit te vergeten

Auteur: Jennifer Robson
Uitgever: Kokboekencentrum
ISBN paperback: 9789029730242 
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge