Recensie: Zuurstof – Adriana Ivanova (Hartkamers)

Ik volgde Adriana Ivanova (alias Hartkamers) al op Instagram en toen ik werd benaderd met de vraag of ik haar gedichtenbundel Zuurstof wilde recenseren, was ik enthousiast. De bundel ‘Zuurstof’ is misschien wel de mooiste gedichtenbundel die ik ooit las. Ik ga je snel meer vertellen!

Hoe mooi ingepakt!

‘Zuurstof’ kwam heel mooi verpakt aan met kaartjes en droogbloemen. Het paste zo mooi bij de sfeer van de bundel. Ik wilde je het ook even laten zien.

Het verhaal van Zuurstof

Hier gaat ‘Zuurstof’ over:

We hebben allemaal zere plekken. Plekken die onstilbare verlangens en verstikkende verliezen herbergen. Ons knagend en koortsachtig uit onze slaap houden. Plekken die we het liefst verzwijgen, verstoppen, vergeten. In ‘Zuurstof’ schept de auteur ademruimte voor de gevoelens en gedachten die ons benauwen en spint ze tot compacte, heldere gedichten. Het resultaat: poëzie die snijdt en zalft, beklemt en bevrijdt.

Mijn mening

‘Zuurstof’ omarmt en verwarmt je. Het is een bundel vol liefde, hoop, eerlijkheid en confrontatie. Het is een emotionele achtbaan vol loopings. Het is een reis langs verschillende emoties.

De fijne, kleine stijl van Adriana Ivanova tilt deze bundel naar een hoger niveau. Het past allemaal perfect bij elkaar.

De vormgeving van ‘Zuurstof’ is eenvoudig. De nadruk ligt op de woorden en de zinnen. De typografie draagt hieraan bij. Alle aandacht gaat naar de gedichten.

Met weinig woorden weet Adriana Ivanova veel te zeggen. Less is more en dat komt hier heel mooi uit. Sommige gedichtjes raakten me. Het kwam binnen en regelmatig liepen de tranen over mijn wangen.

Ik las steeds een aantal gedichtjes. Genoeg om me onder te dompelen in de mooie, fijne stijl van Adriana Ivanova. Het is een gedichtenbundel die je raakt.

Ben je nog op zoek naar een mooie bundel? ‘Zuurstof’ is mijn aanrader.

De gedichtenbundel Zuurstof van Adriana Ivanova omarmt en verwarmt je. Het zit vol liefde, hoop, eerlijkheid en confrontatie. Het is een emotionele reis langs verschillende emoties.

Liefs,

Veronique

*Bedankt  New book Collective voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel bestellen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zuurstof

Auteur: Adriana Ivanova (Hartkamers)
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
ISBN ebook: 9789460019869 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789460019166 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge