Recensie: Flirt in Florence – Jolien De Pauw

Tijd voor de recensie van een heerlijke feelgood novelle! Ik neem je mee naar Italië in de recensie van Flirt in Florence van Jolien De Pauw. Lees je mee?

Het verhaal van Flirt in Florence

Reis met Noor mee naar Florence en dompel je onder in La (niet zo) Dolce Vita! Eerste deel van een tweeluik van Jolien De Pauw. Vlak nadat haar huwelijk niet is doorgegaan, besluit Noor alsnog op huwelijksreis te gaan. Ze neemt haar laptop mee om haar veeleisende baas – een échte Karen – tevreden te houden tijdens haar vakantie. Maar daar is Noors zus Mila het niet mee eens. Die duikt plots ook op in Florence en doet er alles aan om Noor van haar werk af te houden. Pas als ze echter Isaac ontmoet, verandert er iets. Waarvoor leef je nu écht?

De novelle ‘Flirt in Florence’ is het eerste deel in het tweeluik La (niet zo) dolce vita, waarin de Vlaamse Jolien De Pauw lezers meeneemt naar Italië. Stiekem toch wel veel dolce vita, dus!

Mijn mening

De flaptekst en de cover van ‘Flirt in Florence’ maken me vrolijk. Je krijgt zin om naar Italië te gaan en te genieten van pasta’s, pizza’s, de zon en de mooie steden. Deze sfeer komt ook terug in het verhaal. Je proeft en ademt de sfeer van Florence.

De stijl van Jolien de Pauw is lekker vlot. Het is fijn. De personages zijn heel goed uitgewerkt. Ze zijn lekker uitvergroot en overdreven. Ik houd ervan! Misschien iets te veel drama soms, maar ik vind het heel goed passen. Noor wil je soms een beetje door elkaar husselen, want wat is zij een naïef ei! Toch steelt ze je hart en ben je benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen.

Het verhaal is een tikkeltje cliché, maar er zit ook een mooi verrassingselement in. Het verhaal is een lekkere feelgood en als je van korte verhalen houdt dan ga je hiervan genieten. Ik ben blij dat er een tweede deel komt, want ik vond het einde vrij abrupt. Het was opeens uit. Jammer, want ik wilde nog even doorgaan met dromen. Ik ben benieuwd wat Jolien De Pauw nog meer in petto heeft.

Jolien De Pauw schreef een heerlijke feelgood!

Blogtour Flirt in Florence

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour van Flirt in Florence. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt April Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Flirt in Florence

Auteur: Jolien De Pauw
Uitgever: April Books
ISBN e-book:  9789083219059 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge