Recensie: Gegijzeld – Clare Mackintosh

Cover van Uitgeverij De Fontein

Gegijzeld van Clare Mackintosh leek me zo’n spannende thriller. Het leek me een verhaal dat je niet makkelijk weg zou leggen. In mijn recensie ga ik je vertellen of mijn voorgevoel klopt. Lees je mee?

Het verhaal van Gegijzeld

Hier gaat ‘Gegijzeld’ over:

Wanneer een vlucht van Londen naar Sydney wordt gekaapt, staat stewardess Mina onder druk. Als ze doet wat de kapers willen, blijft haar dochter in leven, zo niet dan laten ze het vliegtuig crashen…

Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

Mijn mening

Ik had wel van de naam Clare Mackintosh gehoord, maar ik had nog niet eerder iets van haar gelezen. Dit is daarom ook mijn kennismaking met haar. En wat voor een! Jeetje mina. Vanaf het begin zit je in het verhaal en het laat je eigenlijk niet meer los. Het is een thriller die je niet meer weglegt en nog even bij je blijft hangen.

Het begin is steengoed. Vanaf pagina één zit de vaart in het verhaal. Het is geen verhaal met een rustige opbouw.

Zonder spoilers weg te geven: er is ontzettend veel aan de hand. Je hebt verschillende verhaallijnen en dit maakt het in het begin vaag. Op een gegeven moment zul je de verhaallijnen kunnen plaatsen. De puzzelstukjes zullen dan op zijn plek vallen.

De personages zijn interessant, maar ik had niet zoveel binding met ze. Ze blijven een beetje vlak. Er is één personage die me verraste en die zorgde voor een goede trap na.

De stijl van Clare Mackintosh is heel goed. Het is vlot. Daarnaast zit er een mooie boodschap in het verhaal. Ik vind het mooi dat dit een thriller zit. Het laat je inderdaad even nadenken over het onderwerp.

Mijn eerste kennismaking met Clare Mackintosh was een hele goed! Ik ben benieuwd naar meer van haar.

Gegijzeld is een spannende thriller met een goede boodschap!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gegijzeld

Auteur: Clare Mackintosh
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN paperback: 9789026154973 
ISBN E-book: 9789026154980 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge