Recensie: Gele Zomer – Nellie Mandel

Ik mag de blogtour van Gele Zomer van Nellie Mandel aftrappen. Een thriller met een mooie cover. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Gele Zomer

Op Prince Edward Island verdwijnt het zoveelste meisje, deze keer een jonge Amerikaanse. Politiechef Arletta Browning en haar team worden door pers en publiek aangesproken over dit jaarlijkse fenomeen. Tegelijk moeten ze een fraudezaak oplossen waar een van de vooraanstaande burgers van het eiland bij betrokken is. De verdwijningszaak wordt een wedloop tegen de tijd, maar ook de persoonlijke relaties van Arletta komen in het gedrang.

Mijn mening

‘Gele Zomer’ heeft een mooie cover. Het is een opvallende cover en je zou niet zeggen dat het verhaal een thriller is. Ik vind de kleuren erg mooi. De binnenkant is ook prachtig gedaan. Heb je de mogelijkheid om de paperback te bekijken dan moet je hem even openslaan.

De stijl van Nellie Mandel vind ik niet zo prettig. Het zijn lange zinnen met veel details. Hierdoor raakte ik regelmatig de draad even kwijt. De gruwelijke details vind ik wel heel goed gedaan.

Het verhaal gaat over twee verschillende zaken. De vermissing van het zoveelste meisje en een grote fraudezaak op het eiland vragen de aandacht van politiechef Arletta Browning. Je volgt twee zaken, maar het is te veel van het goede. Eigenlijk wil je je focussen op één zaak en daar alles van weten. Ik snap de keuze voor deze twee zaken, maar het voelde voor mij niet passend.

De spanning is subtiel aanwezig. De personages zijn interessant, maar je leert ze niet heel goed kennen. Het blijft vrij vlak. Het verhaal speelt zich op een mooie plek af. Je kunt je een goed beeld vormen van het eiland.

Blogtour Gele Zomer

Ik mocht de blogtour van ‘Gele Zomer’ aftrappen. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gele Zomer

Auteur: Nellie Mandel
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback: 9789464510379 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge