Recensie: Gifspoor – Jet van Vuuren

Gifspoor

Van uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik de nieuwste thriller, Gifspoor, van Jet van Vuuren in mijn digitale brievenbus. Ik had nog niet eerder een boek van Jet van Vuuren gelezen en dit was een hele aangename kennismaking. In mijn recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Gifspoor

Hier gaat ‘Gifspoor’ over:

In Gifspoor van Jet van Vuuren wordt een onschuldige hobby een gevaarlijke obsessie…

Drie Zeeuwse vriendinnen delen hun passie voor tuinieren. Als ze samen op reis gaan naar Engeland blijkt dat het niet alleen tuinieren is wat hen bindt…

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven. Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.

Mijn mening

‘Gifspoor’ begint direct heel spannend. Je wordt als het ware in het verhaal getrokken en het zal je niet meer loslaten.

Het verhaal bevat verschillende flashbacks en dat geeft je als lezer meer informatie over de personages, de relaties onderling en het heden. Door de flashbacks denk je te weten hoe het zit, maar Jet van Vuuren zet je goed op het verkeerde been.

Het is een thriller vol spanning en de gebeurtenissen zetten je op scherp. De stijl van Jet van Vuuren is vlot. Ik heb genoten van haar stijl.

De drie vriendinnen zijn interessant. De combinatie van deze drie verschillende vrouwen zorgt voor een goede dynamiek. Noor, de rechercheur, is soms wat vlak. Zij had nog beter uitgewerkt kunnen worden. Dit had de thriller naar een nog hoger niveau getild. Nu kreeg ik niet goed hoogte van haar.

De titel is goed gekozen en vind ik heel origineel. Hij past ook heel goed bij het verhaal. Het plot is zo goed uitgewerkt. Het is origineel. De ontknoping laat je op het puntje van je stoel zitten.

Ik heb genoten van ‘Gifspoor’ en het was een aangename, goede kennismaking!

Gifspoor laat je op het puntje van je stoel zitten. Het zit zo goed in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambo Anthos voor het boek!

*Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gifspoor

Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
ISBN ebook: 9789026352348 
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789026352331 
Prijs paperback: €17,99

2 Replies to “Recensie: Gifspoor – Jet van Vuuren”

  1. Een goede recensie! Ik heb nog niets van deze schrijfster gelezen, maar mijn moeder heeft al veel van haar boeken gelezen en zij is erg enthousiast. Dus misschien moet ik binnenkort ook eens een boek van haar oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge