Recensie: Zonder zintuigen – Ed James

Zonder zintuigen
De cover is van Uitgeverij HarperCollins

Van uitgeverij HarperCollins mocht ik de thriller Zonder zintuigen van Ed James lezen. Ergens deed me dit boek denken aan de boeken van Arlidge. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Zonder zintuigen

Hier gaat ‘Zonder zintuigen’ over:

teruggevonden. Ze praat niet en is erg vermagerd. De politie tast in het duister. Wat is er met deze vrouw gebeurd? Wanneer enkele dagen later nog een vermiste persoon in verwarde toestand wordt aangetroffen, wordt al snel duidelijk dat er een macaber spel wordt gespeeld met de zintuigen van de slachtoffers…

Inspecteur Aidan Corcoran en forensisch psycholoog Marie Palmer moeten samenwerken om de zaak tot een goed einde te brengen. Als opnieuw een vrouw wordt vermist, telt elke seconde. Welk motief heeft deze ontvoerder?

Dit is het eerste deel in de serie met Aidan en Marie in de hoofdrol.

Mijn mening

‘Zonder zintuigen’ begint heel spannend en je hebt eigenlijk maar één keus: doorlezen. Sommige details zijn gruwelijk. De sfeer en het verhaal deden me ergens denken aan de boeken over Helen Grace van M.J. Arlidge. Een schrijver waar ik groot fan van ben, dus dat is een groot compliment.

De stijl van Ed James is vlot. Sommige dialogen zijn echter lang. Hierdoor gaat soms de vaart uit het verhaal.

Inspecteur Aidan Corcoran en Forensisch psycholoog Marie Palmer zijn een bijzonder duo. Een forensisch psycholoog is eens wat anders dan weer een rechercheur. In het begin is Aidan Corcoran niet echt toegankelijk. Je krijgt geen hoogte van hem, maar langzaam ‘ontdooit’ hij. Marie Palmer is een interessante vrouw. Ze is een mooie aanvulling op Aidan.

Het plot van deze thriller is heel ingenieus. Het is soms een tikkeltje gruwelijk. Zeker voor een beelddenker zoals ik. Ed James zet je regelmatig op het verkeerde been.

Dit is het eerste deel van de serie van Aidan en Marie. Het einde geeft genoeg aanleiding voor een vervolg (sorry geen spoilers!). Ik heb genoten van dit eerste deel en ik wil meer! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Zonder zintuigen heeft een ingenieus plot. Aidan en Marie zijn een heel interessant duo. Ik wil meer van deze twee!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zonder zintuigen

Auteur: Ed James
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN ebook: 9789402759822
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789402705478
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge