Recensie: Gyn en Ongyn – Erik Boss

Gyn en Ongyn
Foto boek is van Uitgever Ambilicious

Ik kreeg een mail van Uitgeverij Ambilicious over de nieuwste boeken en ik mocht er een paar uitzoeken. Erik Boss volg ik al langer op social media, dus ik was benieuwd naar zijn boek Gyn en Ongyn. Lees je mee?

Het verhaal 

‘Gyn en Ongyn’ is een verhalenbundel van gynaecoloog Erik Boss. Hij vertelt in verschillende korte verhalen over zijn werk en de uitdagingen. Erik geeft je een kijkje achter de schermen.

Mijn mening 

Het begin van ‘Gyn en Ongyn’ is heel sterk. Erik Boss geeft goede voorbeelden en de medische termen worden goed uitgelegd.

Het boek is een verhalenbundel en de korte hoofdstukken lijken op columns. Erik Boss deelt verschillende ervaringen die hem hebben gevormd tot specialist of hij deelt bijzondere verhalen van patiënten (uiteraard zonder namen). Sommige verhalen maken diepe indruk en bezorgen me kippenvel, maar bij andere verhalen ben ik soms de draad kwijt. Daarnaast zijn sommige zinnen een beetje langdradig.

Erik Boss geeft het vak van gynaecoloog iets menselijks. Iedereen heeft een bepaald beeld bij dit vakgebied. Dit boek laat de andere kant zien.

Toch gaat de bundel niet alleen over gynaecologie en het vakgebied. Erik Boss deelt ook zijn overpeinzingen, zijn twijfels en emoties, die bij het vakgebied komen kijken.

Gyn en Ongyn is een mooie verhalenbundel vol ervaringen met soms emotionele gebeurtenissen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambilicious voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge