Recensie: Het Bloemenmeisje – Anya Niewierra

Het bloemenmeisje

Maak je klaar voor een enthousiaste recensie over Het Bloemenmeisje van Anya Niewierra. Ik ontmoette Anya Niewierra bij het Koukleum meets auteurs-event in januari en ik kocht daar ‘Het Bloemenmeisje’. In mijn recensie vertel ik je meer! Lees je mee?

Anya Niewierra
Anya Niewierra

Het verhaal van Het Bloemenmeisje

Dit staat op de achterkant van ‘Het Bloemenmeisje’:

Nina ontmoet haar tweelingzus voor het eerst op 43-jarige leeftijd. Als die zus vervolgens verdwijnt, komt ze op het spoor dat haar uiteindelijk naar de moordenaar van haar moeder zal brengen. De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

Mijn mening

Eigelijk heeft ‘Het Bloemenmeisje’ alles wat ik zoek in een goede thriller. Toen ik de cover de eerste keer zag, was ik direct verkocht. Iets trekt mij aan.

Het verhaal is zinderend, mooi en vooral bijzonder. Op een subtiele manier komt het bijzondere karakter van Nina Fleurie naar voren. Dat een bepaald zintuig benadrukt wordt, vind ik heel bijzonder. Het maakt Nina speciaal. Benieuwd naar het zintuig? Dan moet je het boek lezen, want ik wil geen spoilers geven. 🙂

Sommige zinnen wil ik inlijsten. De stijl van Anya Niewierra is mooi, vloeiend, sierlijk en vol gevoel. Toch kan ze ook choqueren. Soms worden er kleine bommetjes gruwelijkheid gedropt.

De Limburgse toevoeging vond ik erg leuk. Sommige plekken herkende ik! Het plot zit heel goed in elkaar en is verrassend.

Het Bloemenmeisje is een geraffineerde thriller. Het is meeslepend en zinderend.

Liefs,

Veronique

*Ik heb dit boek zelf gekocht.

*Wil je mij een recensie-exemplaar sturen? Dat kan. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden. Je kunt het boek kopen bij Bol.com of de lokale boekenwinkel!

Gegevens van Het Bloemenmeisje

Auteur: Anya Niewierra
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 384
ISBN ebook: 9789024581696
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789024581689
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge